Nationaal ‘Idee Kids-Knuffelmoment’ tegen pesten en zinloos geweld op dinsdag 15 april met +2.000 kids

Idee KidsOp dinsdag 15 april om 13u33 zullen in Vlaanderen op en rond 16 kamplocaties van Idee Kids vzw meer dan 2.000 kinderen simultaan knuffelen tegen pesten en geweld (zie adressen onderaan). De verschillende locaties vormen een denkbeeldige keten en om 13u33, het uur waarop de Paashaas is geboren, knuffelen alle deelnemertjes van de kampen niet alleen de Paashaas maar ook elkaar. Op een aantal locaties zijn ook burgemeesters of schepenen aanwezig.

Idee Kids vzw (www.ideekids.be) organiseert deze knuffelactie voor het achtste jaar op rij, samen met vzw Zinloos Geweld (www.tegenpestenengeweld.be). De organisatoren: “Op kamp komen kinderen soms ook in conflictsituaties terecht, en met onze groepsknuffel willen we hen sensibiliseren om geweld nooit als een oplossing te zien. Op een kindvriendelijke en ludieke manier tonen we dat we allemaal tegen elke vorm van geweld, agressie en pesten zijn. We kunnen veel meer doen met onze talenten. Op de kampen bouwen we dit jaar een Talentenmuur.” Met deze actie zet Idee Kids immers ook de nieuwe campagne ‘Help kinderen weerbaar maken met talenten’ van vzw Zinloos Geweld extra in de kijker. De vlinder is alvast het symbool voor de acties en staat voor geweldloosheid. Elk jaar worden er naar schatting ruim 35.000 kinderen gepest. Dat zijn er 35.000 teveel!

In verband met dit thema werken de kinderen tijdens de kampen met didactisch materiaal van vzw Zinloos Geweld, met name het educatief spel Pest’OOg (http://www.zinloosgeweld.net/content/projecten/informatiefspel_diversiteit.php). Pest’OOg wil kinderen het inzicht bijbrengen dat iedereen anders is maar dat iedereen tegelijk ook talenten en kwaliteiten heeft. Het bewust worden van en omgaan met die positieve kwaliteiten kan kinderen weerbaar(der) maken voor pesten. Ook en vooral door hierover te (durven) praten. Het is beter elkaars talenten en kwaliteiten aan te moedigen, want er is geen enkele reden goed om iemand te pesten.

Iedereen is welkom op  de Kampplaats VTI Deinze om de Paashaas te komen knuffelen en dit initiatief van Idee Kids en vzw Zinloos Geweld te steunen! Leon Declercqstraat 1, 9800 Deinze, in aanwezigheid van schepen Trees Van Hove en voorzitter vzw Zinloos Geweld.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...