12e editie Truckfun in Deinze

Op zaterdag 3 oktober 2015 is er terug Truckfun naast de Brielpoort in Deinze. Dit jaar zijn ze aan de 12e editie toe. Mensen met een beperking, kinderen en om het even wie zin heeft kunnen terug een gratis ritje maken met een truck. Iedereen is welkom vanaf 13u30. Daar bovenop word je getrakteerd op twee live optredens en is er een tekenwedstrijd voor de kinderen en mooie tombola prijzen.

12de editie truckfun

Belangrijk is dat mensen dit jaar terug vanaf 13u30 kunnen inschrijven voor een ritje met een truck. De eerste rit is om 14u00. Ieder uur kan je opnieuw meerijden met een vrachtwagen, dus de rondritten zijn voorzien om 14u00, 15u00, 16u00 en 17u00. Een rit duurt ongeveer een 30-tal minuten.

“Wil jij ook voor één dag eens de grootste zijn in het verkeer?” was de slogan waarmee we in 2003 begonnen. En dit geldt nog steeds…Op Truckfun kan je eens zien hoe het verkeer verloopt vanuit een wegreus. In 2002 was er al een voorproef met een groot gebeuren in het VTI waarbij vrachtwagenchauffeurs een veiligheidscharter ondertekenden. Daarna wilden we de mensen vooral een leuke dag bezorgen met de mogelijkheid om eens in een vrachtwagen te zitten. En zo verloopt het al 12 jaar!

Met de afgelopen 11 editie konden we al een totaal bedrag van 13.600 euro schenken! De opbrengst van Truck – Fun gaat ieder jaar naar een sociaal doel. We schonken o.a. al gelden aan STAPH, Viblo-Leieland en de JoJo.

We verwelkomen terug een artiest van Deinse bodem die reeds 25 jaar op het podium staat: ‘Yves Bianco’. Hij is een Nederlandse- en Duitstalige Schlagerzanger, die in Leerne woont. Begon zijn zangcarrière in 1989 in het soundmixcircuit met een nummer van Luc Steeno “ik mis je elke dag”. Hij brengt een breed repertoire van Nederlandse- en Duitstalige Schlagermuziek tot Engelstalige nummers. De boekingen lopen als een trein, gelukkig konden we hem dit jaar terug strikken om te komen optreden.

Als tweede artiest verwelkomen we ‘Andy Live’. Andy is geboren te Eeklo. Tijdens zijn kinderjaren ging hij regelmatig met zijn ouders mee naar Eddy Wally. Het is dan ook niet verwonderlijk dat muziek hem met de paplepel werd ingegeven. Tijdens zijn tienerjaren ging hij als Dj aan de slag op feesten, fuiven en in de toenmalige ‘BOOT’ te Eeklo, waar zijn zus uitbaatster van was. Na de geboorte van zijn kinderen begon de muziekmicrobe terug te woekeren en kreeg hij van zijn echtgenote een gitaar cadeau. Alhoewel hij geen noten kon lezen, begon hij toch akkoorden te leren en al snel kon hij enige bekende nummers spelen. Hij kocht een keyboard, nog enkele gitaren en alle nodige attributen en startte met de zang. Na een eerste optreden voor familie waren de reactie’s zo goed dat de boekingen niet lang op zich lieten wachten. Hij brengt een breed repertoire: Rock-, Oldie’s, Nederlandstalige, schlagers- en Moderne muziek en nog veel meer. Met tussendoor enkele optredens van ‘De Zorgenbrekers’ , de dansgroep van Okra Deinze en onze huis DJ koen Sierens die voor de nodige ambiance zal zorgen met muziek uit de jaren negentig.

‘Voor de kinderen’ is er ook dit jaar terug een tekenwedstrijd. De tekening is te vinden op de achterzijde van de flyers die in de Deinse scholen wordt verdeeld. Of te downloaden via de website van truck-fun als pdf bestand, op de pagina 12de editie Truckfun. Dit jaar kunnen we terug over het mobilepodium beschikken. Op het Truckfun terras kan je de optredens beluisteren en bekijken met een lekkere pannenkoek of hotdog . De drankbar en andere stands zoals kinderanimatie worden bemand door vele vrijwilligers. Zo helpen mensen mee van de Gezinsbond, het verkeersveilig-heidscomité, Staph (Stedelijke adviesraad voor personen met een handicap),civiele bescherming, het Rode Kruis en vele mensen die Truckfun al jaren genegen zijn.

 

Truckfun is niet mogelijk met medewerking van onze partners, zijnde: Stad Deinze, TUD (Technische Dienst Stad Deinze) en de Staph (Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap) en de vele vrijwilligers…..

Meer info vind je op de website: www.truckfun.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...