Voordracht De Volkstuin Deinze – Tomaten moeten niet rood en rond zijn

De tomaat… een heel populaire vrucht en terecht! Tomaten zijn niet alleen lekker, ze zijn ook erg gezond omwille van hun hoog gehalte aan allerlei vitamines, mineralen en het sterke anti-oxidant lycopeen. Door langdurig selecteren en kruisen onderscheidt men thans tomaten in vele kleuren, smaken en vormen. Er bestaan o.m. zelftoppende en stamvormige tomatenrassen voor emmerteelt of teelt in bloembakken, alsook tomatenrassen met een opvallend lekkere smaak, ja zelfs met een fruitsmaak!

Naast tomatensoorten, kwaliteit, grootte, smaken, kleuren… zal de gastspreker het ook hebben over de teelt, meer bepaald over oogstspreiding en dit tijdens onze volgende voordracht waartoe de Volkstuin Deinze u graag uitnodigd.

Thema: “Tomaten moeten niet rood en rond zijn”
Plaats: zaal ‘Ter Leie’, Nieuwstraat 24 te Astene – Deinze
Datum: zondag 26 februari 2012 om 9.30 uur
Spreker: Guy De Kinder – erkend voordrachtgever Provinciaal Verbond
Zoals gewoonlijk is er na de voordracht uitvoerig gelegenheid tot het stellen van vragen over dit onderwerp.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...