Jeugdraad Deinze maakt van 100 dagen een feest

Op vrijdag 9 maart 2012 worden de laatste honderd dagen op de secundaire schoolbanken gevierd. De stedelijke jeugddienst en de Jeugdraad van Deinze organiseren de 100-dagenfuif in de Brielpoort.

Enkele enthousiaste jongeren met ervaring in de organisatie van fuiven groepeerden zich in de werkgroep 100-dagen van de jeugdraad. Ze worden voor de organisatie van de 100-dagenfuif bijgestaan door de stedelijke jeugddienst, die mee zijn schouders onder het project zette en het overleg tussen alle betrokken partijen – scholen, jongeren, politie, caféhouders – organiseert.

Preparty en fuif
De festiviteiten bestaan uit twee delen. Na schooltijd kunnen alle feestvierders van 16 tot 21 uur terecht in JC Brieljant voor een swingende preparty. Twee dj’s zorgen voor de opwarming van de dansspieren en het eerste drankje krijgen de genodigden gratis aangeboden door de Jeugdraad. Alle laatstejaars ontvangen een persoonlijke uitnodiging en drankbon voor deze preparty!

Vanaf 21 uur gaan de deuren van de Brielpoort open voor een spetterende fuif. De gasten mogen zich opnieuw verwachten aan een fantastisch muziek- en lichtspektakel onder leiding van dj’s Peiry, Wautavilla, DJ Keesy en George C. Het einde van de fuif is voorzien om 4 uur. Voor de late honger staat een eetkraam op de parking van de Brielpoort.

Alleen maar feesten
De feestvreugde moet die dag centraal staan. Om de veiligheid van iedereen te garanderen en het risico op vandalisme te minimaliseren, legt de lokale politie enkele preventieve maatregelen op. Zo wordt aan de caféhouders gevraagd om drank te schenken in bekertjes. De inwoners van de Guido Gezellelaan en de Peter Benoitlaan krijgen de raad om op vrijdagmorgen losstaande bloembakken en publiciteitsborden binnen te houden.

Jeugdraad, inspraakorgaan voor de Deinse jeugd
De Jeugdraad is opgericht om de ideeën, suggesties en opmerkingen van de Deinse jeugd over te brengen aan het stadsbestuur. De raad wordt daarin ondersteund door jeugdconsulente Ilse De Rauw. Naast de honderddagenfuif organiseert de Jeugdraad in Deinze ook de Speelstraat, die dit jaar gepland staat op 1 mei. Het bestuur van de Jeugdraad wordt elk jaar in september gekozen uit vertegenwoordigers van de verschillende jeugdbewegingen, maar ook individuele leden zijn altijd welkom. Info:: Stedelijke jeugddienst

Programma en praktische info
100 dagen – Vrijdag 9 maart – 16.00 – 21.00 u.: JC Brieljant opent de deuren voor de preparty aangeboden door de Jeugdraad
21.00 – 4.00 u.: 100- dagenfuif in de Brielpoort, organisatie: StedelijkeJeugdraad/ jeugddienst

Info: Stedelijke jeugddienst: tel. 09 381 68 50 – [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...