Op dinsdag 1 mei organiseren vijf verenigingen in Deinze een fietszoektocht met leuke prijzen. De vijf verenigingen betreffen: de lokale afdelingen van Milieufront Omer Wattez, Velt, Natuurpunt en Fietsersbond, samen met het Samenwerkingsverband Stadsbos Deinze. Over een afstand van ongeveer 20 km maken wij langs landelijke en trage wegen een tocht doorheen Deinze, via Bachte, Astene en Petegem. De deelnemers krijgen bij de start een 20-tal vragen die ze onderweg kunnen oplossen. Voor de kinderen tot 12 jaar is er een fotozoektocht. Langs het traject zijn er haltes bij een natuurlijke tuin, een bio-boer en een natuurgebied. Iedere deelnemer krijgt een wegbeschrijving. In die brochure wordt toegelicht wat er de voorbije 6 jaar in Deinze is veranderd, goed of minder goed, en wat nog beter zou kunnen. In oktober zijn er immers gemeenteraadsverkiezingen en verkiezen wij een nieuw stadsbestuur. Op het einde van de tocht, in Jeugdcentrum Brieljant, wordt aan de verschillende politieke partijen gevraagd een kort memorandum van de vijf organisaties te ondertekenen. Nadien is er de prijsuitreiking.

Vertrek aan het Sint-Poppoplein tussen 13u30 en 14u30. De deelname is gratis. De prijsuitreiking vindt plaats om 17u30.

Meer info via 09 380 01 03 of [email protected]

Delen op: