Meertalig Onderwijs in Deinze krijgt vorm!

Info-avond met ouders en leerkrachten bij Erasmus atheneum
Datum: dinsdagavond 24 april 2012
Plaats: Erasmus atheneum, Volhardingslaan 11, 9800 Deinze
Moment: van 19.30 u tot 22.00 u.

Een werkgroep, samengesteld uit het onderwijs, de bedrijfswereld en het stadsbestuur hebben zich sinds september 2011 geïnformeerd rond de mogelijkheden om meertalig onderwijs te introduceren in Deinze. Na enkele informatie vergaderingen met de directies en leerkrachten van de scholen samen met deskundigen blijkt dat er veel honger is in de Deinse scholen om deze vernieuwende onderwijstechniek toe te passen.

Deze onderwijstechniek bestaat eruit om een deel van het lessenpakket te onderwijzen of te herhalen in een andere taal dan de gewone onderwijstaal. Deze methodiek verhoogt niet alleen de kennis van de vreemde taal maar ook de algemene ontwikkeling en de betrokkenheid van de leerling. Uit onderzoek en getuigenissen blijkt dat het een positieve invloed heeft op alle leerlingen ongeacht het niveau en de leeftijd.

Het Erasmusatheneum organiseert op 24 april een info-avond voor ouders en leerkrachten van alle netten. Tijdens deze avond zal Prof Piet Van de Craen(VUB) ouders en leerkrachten informeren en warm maken voor deze methodiek. De professor onderzoekt en begeleid reeds meer dan 10 jaar projecten rond meertalig onderwijs.
De professor is een autoriteit in meertalig onderwijs. In november kwam hij reeds in besloten kring uitleg geven omtrent Meertalig Onderwijs.Hij is zeer enthousiast over dit onderwerp en kan met zijn uitleg iedereen boeien.

Tijdens zijn laatste bezoek sprak de professor uitdrukkelijk zijn steun uit voor het project en in het bijzonder voor de gestructureerde aanpak en de betrokkenheid van de verschillende partijen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...