Sportac Deinze is een vice èn een wereldkampioen ACRO rijker

Vanuit topsport stuurde België 3 seniorenteams naar het WK Acrobatische Gymnastiek. Dat werd georganiseerd van 13 tem 19 april in Orlando (USA). 2 van de 3 teams komen van Sportac ’86 Deinze vzw.

Dat onze teams tot de absolute wereldklasse behoren, bewezen ze al eerder. En dat werd nog maar eens zo duidelijk de voorbije dagen.
Het seniorentrio Sanne Van Overberghe, Lara Schollier en Camille Van Betsbrugge haalden in de voorronde met hun drie oefeningen (balans, tempo en combined) een totaalscore van 84.461 punten. Goed voor een tweede plaats. In de finale turnen ze een combined oefening waarbij alle scores terug vanaf ‘0’ herbeginnen. Tijdens die finale zetten ze alles op alles en opnieuw leverden hun inspanningen resultaat: met een score van 28.054 punten worden ze vice wereldkampioen!

Ook de regerende Europese kampioenen Nicolas Vleeshouwers en Laure De Pryck gaven het best van zichzelf. Na hun drie oefeningen in de voorrondes kwamen ze op een voorlopige eerste plaats. De boog stond strak gespannen, nog eens te meer omdat er nog nooit een Belgisch team de wereldtitel wist te veroveren… Maar in de finale bevestigden ze hun kunnen. Ook deze keer konden ze de stress de baas, met als gevolg dat foutloze oefening! Wat iedereen droomde, maar niet luidop durfde te zeggen, werd waarheid: Nicolas en Laure werden wereldkampioen met een score van 28.520 punten!!


Sanne Van Overberghe, Lara Schollier en Camille Van Betsbrugge


Nicolas Vleeshouwers en Laure De Pryck

http://www.gymfed.be/nieuws.lasso?id=10532&pg=acro

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...