GroenRood wil betaalbare woningen in Deinze.

Op zaterdag 18 augustus 2012 opende GroenRood om 10u30 haar tijdelijk mobiel immobiliënkantoor op de hoek van de Kortrijkstraat en de Tolpoortstraat.

Annick Verstraete: “Wonen wordt voor steeds meer mensen onbetaalbaar. In Deinze blijft het aantal inwoners groeien. De gevolgen laten zich raden: de prijzen van woningen gaan – nog maar eens – de hoogte in! Een eigen woning blijft voor heel wat mensen een droom, die we hen absoluut niet willen ontnemen. De gemiddelde grondprijs per m² is in Deinze in 10 jaar met 285% gestegen! Het spreekt voor zich dat wij dan ook maximaal willen inzetten op renovatie om de droom van heel wat mensen te helpen realiseren.”

Dirk De Pestel: “ Toch zal niet iedereen in staat zijn op korte termijn een eigen woning te verwerven. Om het huren betaalbaar en kwalitatief te maken moet er dringend geïnvesteerd worden in sociale huisvesting. Deinze beschikt momenteel over minder dan 3% sociale huurwoningen, een inhaalbeweging op korte termijn is een must!
Bovendien is in Deinze het aantal alleenstaanden, al dan niet met kinderen, de laatste jaren sterk toegenomen. Voor hen is er nauwelijks een aanbod in de sociale huisvesting.”

Eva Martens: “Naast de maandelijkse huur of afbetaling, vormt de energiefactuur vaak de grootste hap uit het budget. Energiezuiniger wonen is niet alleen goed voor het milieu, het maakt wonen en het dagelijkse leven van mensen stukken goedkoper.
Wij pleiten er voor dat bij iedere bouwaanvraag de inwoners pro-actief informatie krijgen over levenslang wonen. We stimuleren alle mogelijke vormen van levenslang wonen en zorgwonen.”

Annick Verstraete: ”Met GroenRood willen wij investeren in wonen zodat Deinzenaars in Deinze blijven wonen en niet vluchten naar gemeenten waar wonen goedkoper is. Wij proberen dit met onze actie duidelijk te maken. We kozen bewust voor de Tolpoortstraat als achtergrond. De vele private projecten richten zich tot een beperkte groep kopers of huurders, maar niet iedereen kan zich een woning op deze private markt veroorloven”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...