Bio-Ecomarkt 2012

Op zondag 23 september 2012 van 14u tot 18u organiseert Groen!-Deinze opnieuw haar jaarlijkse Bio-Ecomarkt, nu op nieuwe het Sint-Poppoplein in Deinze. Je kan er informatie opdoen, het gezicht achter het produkt zien, de sfeer opsnuiven en genieten van een gezellig biocafé.

Eddy Donné: “Door naar de bio-ecomarkt te komen, kunnen de mensen kennis maken met producenten en winkeliers die het opnemen voor de biolandbouw, ecologisch wonen en leven, voor de natuur in het algemeen … De Deinse bevolking kan met een aankoop meteen ook een steentje bijdragen tot een duurzame aarde en een beter klimaat. Bovendien kan je gratis deelnemen aan een eco-quiz.”

Martijn Bruneel: “Dit jaar zal er opnieuw een speciale sfeer zijn op de Ecomarkt langs de Leie. Er is opnieuw een stand van “de groene waaier”. Marc Eliaert sous-chef van gelijknamig restaurant in de Schoonmeersstraat te Gent komt een vegetarische kookworkshop geven. Voor de democratische prijs van vijftien euro kan je genieten van een laagdrempelige kookactiviteit door een echte vegetarische chef-kok. De kookactiviteit begint om 13u en eindigt ten laatste om 16. Je kan inschrijven via [email protected] of 09/ 380 48 10.

Mieke Roelens: “Momenteel zijn er 22 standhouders ingeschreven. Traditioneel zijn de biovoedingszaken present: O’h Bio uit Wakken met biologische bessen, confituur en wijnen en biovoedingswinkel de Bioshop Deinze; Biodynamische zelfplukboerderij – De Meester-wroeterij en bio-dynamische coöperatieve De Wassende Maan uit Astene met groenten en fruit van heel dichtbij. Ook bij de stand van de Wereldwinkel kan je terecht voor heel wat ecologische voedingsproducten. Ik ben blij dat ook “Het Hinkelspel” uit Sleidinge komt met hun (h)eerlijke kazen. Het proeven echt de moeite waard! Verder komt “de ontknoping” uit Ertvelde met etherische oliën en Patrick Le Roy uit Petegem met Aloë Vera-produkten.

Wellicht komt iemand met ecologische materialen om de woning in te richten. Je kan bij Ecostore uit Merelbeke terecht voor isolatie en allerhande eco-oplossingen zoals ecologische verven. Zij bieden ook workshops aan voor het herschilderen van oude meubels en huizen. Er komt ook een bedrijfje “The goat on the moon”, die keramische kookpotten meebrengt. En nieuwkomer Philimonius is een ecologische webshop met originele, handgemaakte, duurzame, hippe lifestyleartikelen. De basisgedachte bij Philimonius is recyclage en upcycling van afgedankte producten tot volwaardige nieuwe en eigenzinnige hebbedingen.

Voor de tuin komen twee mensen met permacultuurplanten: Diderik Clarehout uit Merkem en Bert Dhondt van het voedselbos te Nokere.

Om te leren hoe je beter kan composteren, vind je de milieudienst van stad Deinze met de compostmobiel. Mevr. Van Wesemael komt met biologisch afbreekbare micro-organismen, EM afgekort, en verkoopt ecologische wasprodukten.

Wat zeker niet ontbreekt zijn enkele bedrijven met groene energie. Zo zorgt de firma Ecopuur uit Landegem voor zonne-energie. Deinse firma “Watts-on” komt het principe van micro-warmtekrachtkoppeling uitleggen. Je kan er ook zien welke ecologische verlichting ze in huis hebben.

En zoals gewoonlijk kan je je gading vinden op de infostanden van VELT-Leieland, Natuurpunt-plus, JNM, de Fietsersbond en Wervel. Er zijn ook leerlingen van het AHA-project die hun ecologisch spel “voetje minder” komen tonen aan de bevolking. Bovendien zorgen we zoals vorig jaar voor een gezellig biocafé en Vlaamse volksspelen voor de kinderen.”

De toegang is gratis. Iedereen van harte welkom!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...