Verkiezingsdebat in Deinze

Stel zelf uw vraag aan de politieke beleidsmakers uit Deinze !
Interactief gemeenteraadsverkiezingendebat van Unizo Deinze en Radio Tequila
In de aanloop van de komende gemeenteraadsverkiezingen organiseren Unizo Deinze en Radio Tequila op woensdag 3 oktober gezamenlijk een interactief politiek debat. In zaal De Rekkelinge zullen de lijsttrekkers van de opkomende politieke partijen in Deinze hun politiek programma en standpunten verdedigen en toelichten.

De lijsttrekkers: Norbert De Mey (Open VLD), Jan Vermeulen (CD&V) Sabine Vermeulen (N-VA), Freya Dhondt (Sp.a), Luc Goeminne (Vlaams Belang), Annick Verstraete (GroenRood), André Claeys (Wakker Deinze) gaan in debat met elkaar over een aantal hete actuele Deinse thema’s en projecten. Daarnaast krijgt ook de Deinzenaar een forum om mee het debat te sturen. Want wie weet beter dan de inwoners van de stad zélf waar de aandachtspunten moeten liggen van de volgende bestuursploeg. Heeft u dus een sterke verhaal voor een specifieke lijsttrekker, een verstandige bedenking bij het huidige stadsbeleid of een creatieve suggestie voor de toekomst? Aarzel dan niet om uw stem nu al te laten horen via mail of Facebook. (deinze1410)

Valerie De Ruyck – Voorzitter Unizo Deinze: Met dit verkiezingsdebat hopen we de politicus en zijn kiezer dichter bij elkaar te brengen. Het idee groeide binnen Unizo Deinze bij de voorbereiding van ons politiek memorandum dat in juli aan de politici werd voorgesteld. Vanuit Unizo Deinze zijn wij uiteraard benieuwd naar de reacties van de politieke partijen op dit memorandum maar het debat zal zich daar niet specifiek op toespitsen. Het debat richt zich tot de hele bevolking en zal een zo ruim mogelijk spectrum aan onderwerpen behandelen. We gaan er niet alleen onderwerpen behandelen die met middenstand en werkgevers te maken hebben, het zal veel breder gaan; vandaar ook de samenwerking met Radio Tequila.

Henny Naessens- Radio Tequila: Toen wij vanuit Radio Tequila Unizo Deinze contacteerden om mee te werken aan dit verkiezingsdebat zijn deze onmiddellijk op de kar gesprongen. Inmiddels hebben alle lijsttrekkers bevestigd aanwezig te zullen zijn. De avond zal gemodereerd worden door Roeland de Trazegnies (VRT Radio1), professioneel bedreven om politici het vuur aan de schenen te leggen. De lijsttrekkers zullen dan ook geen vrij podium krijgen. Het debat wordt grondig voorbereid niet alleen door de moderator doch ook via de sociale media. Het wordt immers een interactief debat. De kiezers kunnen hun vragen niet alleen op voorhand aan ons bezorgen via [email protected] of [email protected] ; maar zullen ook in de pauze de mogelijkheid krijgen om hun opmerking door te spelen. In het tweede deel van het debat zullen de aanwezige politici dan ook deze rechtstreekse confrontatie met hun kiezer aangaan. Wij hopen op die manier het publiek een boeiend debat te brengen.

Woensdag 3 oktober 2012 – 20u Zaal De Rekkelinge – Deinze – Inschrijven vooraf is verplicht op [email protected] – [email protected]
Het verkiezingsdebat is te beluisteren op zondag 7 oktober vanaf 10u op Radio Tequila 105.1fm of via live stream (www.radiotequila.be)

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...