Dag van de Natuur in Deinze op zaterdag 17 november 2012

Heel het jaar door zijn Natuurpunt vrijwilligers in de weer voor natuur. Naast het gidsen en vogels spotten (om er maar twee te noemen) wordt er in de Natuurpunt gebieden ook gemaaid, gekapt, geknot, geplant … Kortom, bergen werk verzet.

Niet enkel voor het plezier (want dit komt er zeker bij kijken) maar voor meer en betere natuur. Op de Dag van de Natuur nodigt Natuurpunt je uit om mee te werken. In heel Vlaanderen wordt er die dag in honderden natuurgebieden gemaaid, gehooid, houtkanten verjongd, boompjes geplant… Iedereen, van jong tot oud, ervaren in het buitenwerk of niet, kan er zichzelf nuttig maken. Er is een klus(je) voor iedereen. Je proeft er ook het speciale sfeertje dat op elke natuurbeheerdag aanwezig is.

Een sfeer van samenhorigheid, samen ‘gratis en voor niets’ het beste van jezelf geven voor natuur. ‘Een bende zotten?’ Misschien wel, maar dan wel zot van natuur! In Deinze nemen we ons perceel aan het veer van Bachte onder handen. We perken de struwelen in en verwijderen ongewenste opslag van bomen. Eventueel kan je handschoenen, takkenschaar en/of een zeis meebrengen. Afspraak: 14 uur aan het veer van Bachte (paadje naast het DVC Heilig Hart-Deinze, Leernsesteenweg 53).

Zeker welkom! Coördinatie: Koen Houthoofd – http://www.deinzeplus.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...