Fruit van Deinze nu ook in een doosje

Ook al altijd willen weten hoe men geperst fruitsap in een doosje steekt? Op zaterdag 15 december kan men bij Fruitbedrijf Cocquyt terecht om te kijken hoe dit precies in het werk gaat.

Op deze dag worden verschillende combinaties van fruitsappen geperst, zuiver appelsap, appel en perensap, appel met kriekensap en appel met rode biet.

Het totale procedé kan op deze dag gevolgd worden. De pulp wordt gebruikt als dierenvoeder voor de koeien (van buren), het sap wordt gepasteuriseerd en vervolgens gevuld in dozen van 5 liter met een tapkraantje. Er zijn géén kleurstoffen of geen bewaarmiddelen toegevoegd, enkel zuiver troebel sap boordevol vitamines!

‘De pers’ zoals ze dat noemen start om 9u s’morgen en zal duren tot rond 15u. Deze activiteit kan gratis bezichtigd worden en er worden ook proevertjes aangeboden in hun hoevewinkel.

Deze keer wordt gebruik gemaakt van hun eigen ontworpen dozen met foto’s van hun fruit, hoeve en logo. Zo zal het voor de klant nog duidelijker zijn dat het wel degelijk om een echt streekproduct gaat.
Eens geperst is het sap een jaar houdbaar ongeopend en 60 dagen (twee maand) na opening, dus zeker tijd genoeg voor een doorsneegezin om 5 L sap te consumeren.

www.fruitbedrijfcocquyt.be/

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...