Ruil je gsm voor een nieuwe boom!

belbosWereldwijd wordt slechts 1 procent van alle gsm’s gerecycleerd. In Vlaanderen liggen meer dan 10 miljoen oude gsm’s ergens in een lade. Terwijl in die oude toestellen massa’s kostbare stoffen zoals goud, zilver en koper zitten, die perfect herbruikt kunnen worden. Ook in de kast van de Deinzenaren liggen ongetwijfeld enkele gsm’s te wachten op een correcte recyclage. Voor elke gsm die wordt binnengebracht bij curieus, planten ze een boom. Want schoon leven, daar gaan we voor!

Op de nieuwjaarsreceptie van sp.a Deinze, die doorgaat op zondag 27 januari om 11 uur in zaal ‘Voor Ons Recht’ – Stationsstraat 4, zal een zogenaamde ‘Belbox’ staan. Iedereen die zijn gsm wil inleveren, kan die op dat moment deponeren in deze inzamelbox aan de ingang.

Elk prima werkend toestel krijgt een nieuw leven in de Kringwinkel. Naar schatting zullen dit zo’n 5% van alle ingezamelde gsm’s zijn. Dit aspect van het belbos is een mooi verhaal over sociale tewerkstelling en hergebruik van wat wij veel te gauw als afval beschouwen. En achter dit idee kunnen wij ons met curieus helemaal scharen.

Alle afgekeurde telefoons worden helemaal ontmanteld en tot op het bot gerecycleerd bij Umicore. curieus koost heel bewust voor deze Belgische partner omdat voor ons een schoon en veilig verwerkingsproces, met maximaal respect voor mens en milieu,voorop staat. Dit internationaal gerespecteerd Belgisch bedrijf haalt alle kostbare ertsen uit het mobieltje en schenkt het afval een nieuw proper leven. Daar staan wij garant voor.

Umicore schenkt curieus 1 euro per gsm + batterij. Met de opbrengst van deze verwerking pakt curieus een ander Vlaams pijnpunt aan. Vijf (één per provincie) unieke belbossen van curieus zullen het weinig groene Vlaamse landschap sieren (één boom voor één gsm). Want het wordt hoogtijd iets terug te geven aan onze kostbare planeet.

In Oost-Vlaanderen krijgt curieus de kans om een stukje van het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke te herbebossen. Hoe meer ingezamelde gsm’s, hoe meer middelen voor het aanplanten van bomen!

Meer info: [email protected] of 0496/17.83.58

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...