Meigem is de eerste deelgemeente die op stap gaat in de natuur

Deinze heeft heel wat ongekende natuurgebiedjes en groene plekken. Toch zijn deze plaatsen voor de meeste inwoners onbekend. Maar daar komt verandering in. “We willen de inwoners van Deinze de kans geven om die verborgen stukjes natuur in de buurt te leren kennen” vertelt Koen Houthoofd van Natuurpunt Deinze plus. “ We kiezen om de twee maand een andere deelgemeente uit in Deinze en gaan er met twee natuurgidsen op zoek naar de mooiste plekken en wandelwegen in die deelgemeente. Soms bezoeken we natuurgebieden die anders door hun kwetsbaarheid niet toegankelijk zijn voor het publiek. Volgend weekend komt als eerste Meigem aan de beurt, over twee maand zoeken we de natuur in het centrum van Deinze, daarna zakken we af naar Zeveren, Petegem-aan-de-Leie om dit jaar te eindigen in Sint-Martens-Leerne” . Ook het stadsbestuur is dit initiatief genegen en hoopt dat heel wat inwoners hiermee verrassende plekjes in eigen buurt ontdekken.

DeinzePlus_DSC07303

De wandelingen zijn altijd gratis en je hoeft niet in te schrijven. De eerste familiale wandeling vindt plaats nu zondag 10 februari in Meigem en start om half tien aan de kerk. De wandeling duurt twee uur. De wandeling wordt gegidst door Noël De Loof en Paul Geeroms. Meer info kan je vinden op www.deinzeplus.be of telefonisch met Noël op 09/386.21.43. De wandeling wordt georganiseerd door Natuurpunt Deinze plus in samenwerking met Stad Deinze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...