Wintersnoei van #fruitbomen en kleinfruit, theorie en praktijk

Snoeiles VELT DSC_5727_klein

In aansluiting op de Fruitboomactie van eind 2012 organiseren Milieufront Omer Wattez Leievallei en Velt Leieland in Deinze een snoeiles dit op zondag 3 maart om 9u30. Snoeien is geen eenvoudige klus maar wel belangrijk om de fruitboom een mooie vorm te geven en vooral om de productie van sterke, gezonde vruchten te bevorderen.
Deze snoeiles verloopt onder begeleiding van Marc Geens, ervaren Velt-lesgever en bekend van de Kruisbessen-Proeftuin in Zomergem.
Deze activiteit vindt plaats op zondag 13 maart 2013 om 9.30 u. Wij verzamelen aan de Ceder, Parijsestraat 34 te Astene-Deinze. Daar worden eerst enkele principes van het snoeien van fruitbomen uiteengezet. Nadien trekt de groep naar De Meester-Wroeterij, Krekelstraat 171. Daar werden twee jaar terug tientallen fruitbomen en struiken geplant. Hier kan dus ruimschoots worden geoefend.
Deelname kost voor leden van Velt en MOW 2 EUR, voor niet-leden 4 EUR. In deze prijs zit de syllabus en een drankje inbegrepen. De deelnemers brengen best laarzen en een snoeischaar mee. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Meer info bij Wim Bracke (09/380.01.03 – [email protected]) – www.milieufrontomerwattez.be.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...