Deinze boven bij 19e poëzieprijs culturele centrale Boontje

Eergisteren op zondag 21 april 2013 werd de 19e poëzieprijs culturele centrale Boontje uitgereikt in het stadhuis van Sint-Niklaas. Deinzenaren Luc C. Martens en stadsdichter Martin Carrette werden er respectievelijk tweede en derde in de categorie volwassenen.

Boontje
De Boontje-poëzieprijs, genoemd naar schrijver Louis Paul Boon, was dit jaar aan haar 19e editie toe. De prijs is een uitgave van de culturele centrale Boontje uit Sint-Niklaas, één van de afdelingen van de socialistische cultuurorganisatie Linx+. In de jury zetelden onder meer dichter Dirk van Bastelaere en kunstenaar Mil Kooyman. De organisatie wil onbekende dichters aansporen om ook een gedicht te publiceren en hun literaire activiteit te stimuleren.

Deinse talenten
Deinzenaren Luc C. Martens (° 1956) en stadsdichter Martin Carrette (° 1951) zonden elk een niet gepubliceerd en niet bekroond Nederlands gedicht van maximum 24 regels in. Ze werden er respectievelijk tweede en derde laureaat mee in de categorie volwassenen. De hoofdprijs was voor de Nederlander Meindert Boersma weggelegd. De Deinse talenten zijn niet aan hun proefstuk toe, zo won Martin Carrette in 2009 al de poëzieprijs Boontje. Vorig jaar zat hij in de top 100 gedichten van de Turing nationale gedichtenwedstrijd. Zijn gedicht ‘Veronderstelling’ werd samen met de andere 99 beste gepubliceerd in de gedichtenbundel ‘Naaktlopen met je hersenen’, beschikbaar in de bibliotheek van Deinze. Luc C. Martens ontving dit jaar de tweede prijs van de Vlaamse vriendenkring, in 2012 werd hij eerste bij de Jules Van Campenhoutprijs in Meise en de gedichtenwedstrijd in Ronse (ex aequo).

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...