X
    Categories: sport

Sportac 8 gouden medailles rijker tijdens Vlaamse Kampioenschappen ACRO

Afgelopen weekend trokken Vlaanderens beste ACRO-gymnasten naar Breendonk om deel te nemen aan het Vlaams Kampioenschap Acrobatische Gymnastiek. Sportac werd vertegenwoordigd door 11 teams, waarvan 10 het erepodium mochten betreden! Het talrijk opgekomen publiek kon tijdens het paasweekend genieten van een mooie wedstrijd. En, als kers op de taart kwamen ook heel wat topsportformaties in actie.

In de categorie 11-16 ‘meisjes paar’ toonde het team Emy Kaboré en Noémie Lammertijn zich de besten. Bij ‘meisjes drie’ stonden ook Fien Coppens, Justine Chemay en Lisa Sapijn op het hoogste schavot. In diezelfde categorie werden Manon Soetens, Irma Merckx en Frauke Careelmont 7e.

Bij de 12 tot 18 jarigen meisjes paar, kaapten Zara Maesele en Bieke De Keyzer de eerste plaats weg. Maité Everaert en Hanne Vanden Berghe behaalden de 2e plaats. Bij ‘heren paar’ toonde het team Kilian Goffaux en Hannes Garré zich waardig voor het gouden plak! Famke Deleersnyder, Lore Vanden Berghe en Lisa Roels moesten opboksen tegen een groot deelnemersveld. Als beste team kregen zijn eveneens het gouden plak.

De gouden medailles bleven komen… ook in de categorie 13+ meisjes drie met Laura Van Torhaut, Amber Saelens en Silke Mertens. Het topsportteam van Iris Snel (Sportac), Kaat Dumaray (Art Gym) en Amber Van Wijk (WIK) maakten een foutje waardoor ze nog net op het podium stonden. Zij kregen de bronzen medaille.

In de categorie ‘seniores meisjes drie’ werd de gouden medaille gewonnen door het trio Sanne Van Overberghe, Lara Schollier en Camille Van Betsbrugge (Sportac Deinze). Zij behaalden een mooie totaalscore van 87,105 punten.

Bij de seniores meisjes paar werd de gouden medaille verdiend gewonnen door Nikki Snel en Eline De Smedt (Sportac Deinze). Zij turnden hun oefeningen op hoog niveau en werden door de juryleden beloond met 86,345 punten.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze: Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!