1000 km voor Kom op tegen kanker in Deinze

Op 9, 10, 11 en 12 mei zal een team van Stad Deinze deelnemen aan de 1000 km voor Kom op tegen kanker. De grote massa fietsers houdt op 11 mei tijdens de middag halt aan de Brielpoort waar zij onthaald worden door een erehaag. Het terrein voor de Brielpoort wordt die middag omgevormd tot een heus evenementendorp.


Hierboven beeldverslag van de vorige editie.

Stadsteam fietst mee
Om mee te mogen doen met de 1000 km voor Kom op tegen kanker moest stad Deinze één opdracht volbrengen: 5000 euro inzamelen. Dankzij de inzet van het stadspersoneel, bedrijven en particulieren zijn zij daar ook in geslaagd. De taartenverkoop van het personeel bracht 1050 euro op, de appelverkoop zorgde voor 400 euro, het feest van de vijftigers bracht maar liefst 2300 euro in het laatje en talloze weldoeners deden er nog een flinke schep bovenop.

Bekende en minder bekende renners
Burgemeester Jan Vermeulen, Wim Van der Cruyssen, Marc Depreitere, Christophe Longueville, Denijs Van De Weghe, Luc Van Braeckel, Roland L’hoëst en Willy Goeteyn zijn de acht sportieve mannen die tijdens deze fietsvierdaagse Deinze vertegenwoordigen.
Wie op 11 mei een kijkje neemt op en rond het evenementendorp ter hoogte van de Brielpoort zal ook bekendere gezichten tegenkomen: Eva Daeleman presenteert de middagshow en wie in de erehaag staat zal kunnen supporteren voor Helmut Lotti, Jelle van Riet, Frederik Sioen, Jan Hautekiet en Rick de Leeuw.

Deinze verwelkomt fietsers met erehaag
De 4 burgemeesters van de middagstops (Kalmthout, Roeselare, Deinze en Bilzen) worden uitgedaagd om de langste erehaag te vormen. Deinze moet dus zo veel mogelijk mensen optrommelen om de renners aan te moedigen bij hun aankomst. De supporters worden omstreeks 11.45 uur ter hoogte van de ingang van het Museum van Deinze en de Leiestreek verwacht. De erehaag wordt voorafgegaan door de reus Lucien Buysse en wielerliefhebbers, die hun eigen parcours daar beëindigen. Als iedereen mooi in formatie staat kunnen de renners tussen 12.15 en 12.45 uur aankomen om vervolgens hun middagstop aan de Brielpoort in te lassen. De lengte van de erehaag wordt vastgesteld door een deurwaarder. Rond 13.40 uur zetten de fietsers hun tocht weer verder.

Evenementendorp Brielpoort
Om deelnemers en supporters te entertainen tijdens de middag wordt de ruimte voor de Brielpoort getransformeerd tot een evenementendorp. De vriendenclub van de Deinse brandweer zorgt voor eet- en drinkgelegenheid met barbecueworsten en frietjes, VVV-Leiestreek, OKRA en de cultuurraad hebben elk hun eigen infostand met allerlei informatie en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door de River Ranch Band en Mathias Van Rechem. Ook de allerkleinsten zullen zich kunnen uitleven op het springkasteel, het gocartparcours of aan de schminktafel.

Info: Dienst welzijn, [email protected], tel. 09 381 68 71

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...