Sportac – Belgische titel voor Florian Landuyt en deelname ticket voor EYOF

Eind mei konden we genieten van de Belgische kampioenschappen artistieke gymnastiek in Malmedy. Florian Landuyt, Sportac – topsportgymnast AGH behaalde er de 1 ste plaats bij de junioren.

florian goud interland

Afgelopen weekend nam een Belgische delegatie AGH gymnasten deel aan een interland competitie Zweden – België – Nederland. Deze wedstrijd maakte deel uit van het selectietraject voor de EYOF (European Youth Olympic Festival) dat deze zomer plaatsvindt in Nederland. Het AGH juniorenteam behaalde de gouden medaille met 239,7 punten en liet hiermee Zweden (228,35) en Nederland (227,75) ver achter zich.

Individueel bewees Florian nogmaals zijn goede vorm en won goud in de allround competitie! Hiermee behaalt hij zijn deelnameticket voor de EYOF.