Deinse basisscholen doen mee aan de Strapdag op 20 september

Vrijdag 20 september is het opnieuw Strapdag. Op deze dag stimuleren alle Deinse basisscholen hun leerlingen om te voet of met de fiets naar school te komen. Ook stad Deinze ondersteunt het initiatief door de Strapkits gratis aan te bieden. Daarenboven schenkt de stad naar jaarlijkse gewoonte een fluohesje aan alle leerlingen van het vijfde leerjaar.

strapdag

Strapdag maakt deel uit van de Week van de Mobiliteit

Op vrijdag 20 september is het opnieuw Strapdag. Op deze verkeersveilige dag gaan duizenden kinderen al stappend of trappend naar school, waardoor de auto aan de kant blijft staan.
De Strapdag kadert binnen de Week van de Mobiliteit, die plaatsvindt van 16 september tot 22 september 2013. Het thema is dit jaar ‘ruimte voor de toekomst’. Elk kind wenst graag meer ruimte voor de toekomst. Omdat meer ruimte belangrijk is om veilig naar school te gaan, om te spelen, om te bewegen, om gezond op te groeien, … Een leuke, toffe ingerichte ruimte in de schoolomgeving of op een schoolroute stimuleert immers om te voet of met de fiets te gaan.

‘Ruimte voor kinderen’ blijft aandachtspunt dankzij octopusteam

Binnen het thema van de Week van de Mobiliteit werkt het octopusteam een educatief project uit. Zo blijft ook na de Strapdag van 20 september ‘ruimte voor kinderen’ een belangrijk aandachtspunt. Het octopusteam zorgt voor de opmaak van het octopusplan, een project dat ernaar streeft dat zoveel mogelijk kinderen op een actieve wijze naar school komen. Hierin staat de octopus symbool voor een veilige en kindvriendelijke woon-schoolomgeving. Het octopusplan helpt scholen en gemeenten om integraal te werken aan verkeersveiligheid en mobiliteit. Zowel de ouders, de leerkrachten, de schooldirectie, de politie, het stadsbestuur als andere actoren spelen hierin een cruciale rol.
Daarnaast lanceert het octopusteam op de Strapdag in primeur het enige echte Straplied. Op de frisse tonen van dit lied staat de octopus paraat als de bel weer gaat!

Ondersteuning vanuit de stad

Op de Strapdag stimuleren alle basisscholen in Deinze hun leerlingen om te voet of met de fiets naar school te komen. Ook stad Deinze ondersteunt het initiatief door de Strapkits gratis aan te bieden. Deze kits zitten boordevol handige en praktische zaken om de dag in te vullen: flyers om de ouders in te lichten, een leuk en motiverend gadget voor alle Strappers (een armbandje), affiches van de Strapdag en ballonnen om de school te versieren.
Daarenboven schenkt de stad naar jaarlijkse gewoonte een fluohesje aan alle leerlingen van het vijfde leerjaar. Met deze en heel wat andere acties wordt er in Deinze verder gewerkt aan een fietsvriendelijke en verkeersveilige stad.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...