Nieuw infobord voor de Leiestreek

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) en Toerisme Vlaanderen hebben gisteren de 39 nieuwe ontwerpen voorgesteld van de toeristische infoborden. Deze vervangen de bruine toeristische borden langs de Vlaamse snelwegen. De leiestreek wordt opgefleurt met onderstaand bord.

Leiestreek

Astene Sas is blijkbaar de blikvanger van onze regio, de andere foto kunnen we niet direct thuisbrengen.

In totaal krijgen 23 steden en 14 groene regio’s een nieuw bord. Deze voldoen aan een aantal toeristische voorwaarden, zoals de logiescapaciteit, het aantal toeristische overnachtingen dat ze boeken en hoeveel toeristische attracties en beschermde monumenten ze tellen.

Fotograaf
De geselecteerde steden en regio’s gaven zelf aan welke troeven zij in beeld wilden brengen. Toerisme Vlaanderen stelde een communicatiebureau aan om de borden te ontwerpen en koos voor fotograaf Carl De Keyzer om de beelden vast te leggen. ‘We hebben gekozen voor één fotograaf, om de borden deel te laten uitmaken van één consistent geheel’, aldus de minister.

Het Agentschap Wegen en Verkeer kan nu aan de slag met de borden, die 2,3 op 3,7 meter groot zijn, en in de loop van 2014 langs de snelwegen geplaatst zullen worden. Het totale kostenplaatje van de vernieuwingsoperatie werd geraamd op 550.000 euro. De ontwerpfase zelf kost ongeveer 160.000 euro, aldus Bruno Paternoster van Toerisme Vlaanderen.

Info: Toerismevlaanderen.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...