Sint-Hubertusviering in Ooidonk

Op 3 november 2013 nodigen de familie van graaf tKint de Roodenbeke, de voorzitter en leden van de vzw Ruiterkomitee Deinze en de jagers van de Erkende Wildbeheerseenheid tussen Leie en Schipdonk ruiters, menners, jagers en sympathisanten uit op de jaarlijkse Sint-Hubertusviering aan het kasteel van Ooidonk.

SintHubertus_DSC_0603

De Sint-Hubertusviering is een eeuwenoude traditie waar paardenliefhebbers, jagers en buitenlui  hun dieren laten wijden en ze laten eten van het gewijde Sint-Hubertusbrood. De viering wordt in heel Vlaanderen gevierd ter ere van de patroonheilige van de jacht, Sint-Hubertus. Ook in Deinze wordt deze traditie al jaren in stand gehouden. Op en rond het natuur-historisch domein van Ooidonk vindt de wijding plaats. Na de mis, opgedragen aan de voet van het Kasteel, worden honden en paarden gewijd. Hierna vertrekken de ruiters op een jachrit langs de mooiste plekjes van de Deinse Leiestreek. Op het domein zelf kunnen bezoekers genieten van ponyritjes en demonstraties van roofvogels en jachthonden.

SintHubertus_DSC_0570

Toegang tot dit evenement is gratis. Vanaf 9u45 verzamelen de paarden op de weide voor de ophaalbrug van het kasteel, menners op de weide achteraan. Om 10u gaat de plechtige wijding van start, opgeluisterd door de Jachthoornblazers van Arenberg. Daarna vertrekken de springruiters, wandelruiters en menners in afzonderlijke groepen. Jachtuniform is verplicht voor alle ruiters. Na de rit worden de ruiters en menners een drankje aangeboden door  vzw Ruiterkomitee Deinze en Stokerij Filliers. ’s Avonds is er de ‘After Hunt Dinner’ in Bistro De Koornbloem te Machelen (Zulte). Inschrijven voor het dinner en meer informatie via [email protected]com.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...