#VTT & #CYCLO Walter Godefroot op zaterdag 9 november 2013

WTC Walter Godefroot, één van de grootste clubs uit de regio, heeft enkele weken terug het 8e zomerseizoen afgesloten. De damesgroep kreeg de leiding toegewezen en alle mannen volgden de laatste rit getrouw in hun zog. Daarna werd met een hapje en een drankje teruggeblikt op een alweer geslaagd seizoen. Een traditie die sinds het ontstaan van de club in 2006 steevast in ere wordt gehouden, omdat dit de uitstekende groepsgeest onderstreept.

Tussen eind februari en begin oktober gaat WTC Walter Godefroot elke zondag met drie verschillende groepen op pad.  De A-groep is het meest gedreven met wekelijkse ritten die kunnen oplopen tot 100 km aan een snelheid van gemiddeld 33 km/u.  De B-groep doet het iets rustiger aan, maar ook hier moet je al ietwat geoefend  zijn om mee te fietsen. Bij deze groep  ligt het gemiddelde dicht bij de 30 km/u met ritten van 70 à 80 km.  De D-groep (dames) gaat ook afzonderlijk op pad voor ritjes tot 60 km aan een snelheid van zowat 25 km/u.

De ritten voor dit seizoen zitten er dus op en de kampioenen zijn gekend. “Ouwe getrouwe” Martin Pauwels krijgt de titel van algemeen kampioen opgespeld met 69 ritten. Slechts één zaterdag- en één zondag- rit was hij niet met de groep op pad door de barre weersomstandigheden bij het begin van dit seizoen. Het klassement van de dames wordt net zoals de voorbije twee jaar aangevoerd door Colette NEIRYNCK (32 ritten). Filip DHONDT en Geert SCHOENMAEKERS (beiden 35 ritten) waren de beste mannen en mogen mee op het schavotje als respectievelijk zaterdag- en zondagkampioen.

Maar nog vòòr alle laureaten worden gehuldigd staat bij WTC Walter Godefroot – waarvan Walter als peetvader fungeert – de jaarlijkse VTT-organisatie geprogrammeerd.

Op zaterdag 9 november is er voor de 6e keer de VTT Walter Godefroot met start en aankomst op een nieuwe locatie, zaal TEN HOVE, Nieuwstraat, 3  op Astene Dorp. (rechtover de kerk)

parcours VTT Walter Godefroot 2013

Het VTT parcours is vernieuwd en tracht alle mountainbikefanaten te bereiken met trajecten over 25 km, 40 km en 50 km voor de meer geoefende wielertoerist.
Aan de kinderen wordt gedacht met een KIDS-tocht die start om 13u30 onder begeleiding van Wielerbond Vlaanderen.
Dit jaar kan je ook deelnemen met de koersfiets (of gewone fiets) aan een CYCLO van 25 of 50 km, die eveneens richting Gavere trekt.

Naast de traditionele bevoorradingen, douches, bike-wash en fietsbewaarplaats krijgen de deelnemers bij aankomst ook een gratis snack. Daarenboven kan iedere deelnemer ook gratis meedingen naar de hoofdprijs van onze tombola: een mooie mountainbike, geschonken door Fietsen Godefroot.

Meer inlichtingen kan je verkrijgen via de website www.wtcwaltergodefroot.be

Wie wenst aan te sluiten bij de club kan terecht op 9 november aan de infostand, waar we met plezier de nodige informatie verstrekken aan geïnteresseerde dames en heren.

De club geeft trouwens ook een ledenvergadering waarop iedereen terecht kan voor vragen. Die gaat door op donderdag 05.12.13, om 19u30, in de zaal van café ’t Duvelke in Astene.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...