Cultuurshok Deinze – Huiskamers te Deinze

Op zaterdag 16 november om 20u vindt de vierde editie van de Living Music huiskamerconcerten plaats. U kunt er letterlijk in de living genieten van drie knusse, akoestische sets. Binnen dit intimistisch concept wisselt Vzw Cultuurschok nieuw talent af met een gevestigde waarde.
Programma: Marino Noppe & Bert Marijsse, Honey For Jam en Zinder.

Cultuurschok Deinze

De concertencyclus bestaat uit drie optredens verspreid over drie locaties in Deinze. De deelnemers doorlopen dus de drie optredens op één avond. Er is ruim de tijd voor de nodige verplaatsingen. Uw startlocatie voor Living Music wordt enkele dagen vooraf per email medegedeeld. Altijd al gedroomd van een “Chambres d´amis” voor muziek ? Wel, dan zit u in een zetel. Want op zaterdag 16 november is het zover. Op voorhand inschrijven is verplicht, u kan online tickets bestellen of reserveren via 0499/190223 (na de kantooruren)

Cultuurschok-Living-Music

Programma

Marino Noppe & Bert Marijsse : Blues | akoestisch

Marino Noppe is in het Belgisch bluescircuit al lang geen onbekende meer. Hij richtte zo´n 30 jaar geleden ´Maxwell Street´ op en kan dus zonder twijfel een van de pioniers van de Belgische bluesscene genoemd worden. Samen met zijn kompanen trad hij ontelbare keren op in binnen- en buitenland. Daarnaast speelde hij o.a. met Louisiana Red, Carrey Bell, Magic Slim, Joe Louis Walker, Johnny Moeler, Mojo Bluesband, Barrelhouse; de lijst is te lang om op te sommen. Marino bespeelt zijn gitaar volgens de klassieke bluestraditie. Hoewel hij steeds het onderste uit de kan haalt met z´n virtuoos slide gitaarspel is hij in de Belgische bluesscene één van de meest veelzijdige gitaristen.

Bert Marijsse is dan bij ons in en rond Deinze ook al enkele jaren geen onbekende meer. Hij speelde al twee keer op Lazy Friday, in 2009 met Moanin’ Maurice and The Muddy Roads en dit jaar samen op de avond met Dominique Vantomme, Tiny Legs Tim en Roland. Met de groep Zebra’s Are Timeless zorgt hij voor zomerse sferen. Blues, folk of funk het komt allemaal uit zijn gitaar en vingers, kortom talent van eigen bodem.

Marino en Bert kennen elkaar al enkele jaren, geregeld spelen ze eens samen, wisselen muziekideeën uit.

Honey For Jam : Soul & Jazz

Honey For Jam is het pianoduo van Frederik Dhont (piano, gitaar) en Miss Hamelton (stem). De prille band speelt jazz-standards, poppy covers en eigen nummers geïnspireerd door het Charleston-genre, new soul en jazz. Denk aan Ella Fitzgerald, Lady Linn, Amy Winehouse,…
Fictieve verhalen worden in liedjes gegoten, die de theatrale zangeres levendig overbrengt op het luisterpubliek. Frederik Dhont ondersteunt haar stevige stem met zijn ritmische, kleurrijke composities. Easy listening vs. complexiteit, Honey For Jam biedt beide. De covers en jazz-standards zijn evenmin voor de hand liggend. Hun muzikaliteit blijkt uit de keuze en uitvoering van de nummers.

Vorig jaar namen Honey For Jam deel aan onze Bandcoaching workshop van Cultuurschok, waarbij zij gedurende één dag begeleid werden door Klaas Tomme (muzikant/producer, Tom Dice) en Dominique Vantomme (muzikant/producer, Axelle Red, Geike).

Zinder : Poëzie-muziek

Wat mag je dan verwachten van zo´n gemengd muziek-poëzieprogramma? Binnen de voorstellingen trachten ze de taal van de poëzie en muziek op dezelfde frequentie te brengen. Ze vertrekken vanuit de suggestie van een toon, een sfeer, een zindering, die soms uit de poëzie, soms uit de muziek en soms uit de werkelijkheid voortkomt. Op die zindering, die suggestie van een sfeer brengen we woord en noot samen en dan start de zoektocht – door harmonieus samenspelen en zich tegen elkaar uitspelen, door concordantie en contrast – naar iets onzichtbaars, naar de ziel van leven en luisteraar.

Zinder bestaat uit Anke en Pieter Senden. Pieter bespeelt de marimba, terwijl Anke poëzie brengt.

Info: Cultuurschok

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...