Nieuwjaarsreceptie voor Deinzenaars op zondag 5 januari 2014

Naar aanleiding van het nieuwe jaar organiseert het Deinse stadsbestuur voor de derde maal een nieuwjaarsreceptie met medewerking van de lokale producenten. De receptie zal doorgaan op zondag 5 januari 2014, van 11 tot 13u. op het Sint-Poppoplein. Bij hevige regen verhuist het concept naar de Brielpoort.

DSC_1042_Nieuwjaarsreceptie Deinze Sint Poppoplein 2013Stad Deinze trakteert haar inwoners op zondag 5 januari 2014, tussen 11 en 13u. op het Sint-Poppoplein op een drankje en/of hapje.

Iedere bezoeker ontvangt bij aankomst twee consumptiebonnen die omgeruild kunnen worden bij een stand naar keuze. De consumptiebonnen zelf worden verdeeld op twee verschillende plaatsen, ter hoogte van de Kaaistraat en op het voetpad langs het Sint-Poppoplein, rechtover de Brielstraat. Het Sint-Poppoplein blijft volledig vrij voor de bezoekers. De  kerstkraampjes met de streekproducten staan langs de kade opgesteld.

Nieuwjaarsreceptie met streekproducten

Volgende producenten zullen aanwezig zijn op het Sint-Poppoplein:

Delikip uit Gottem. Als stad van de kip en van de stoet van Canteclaer mag dit bedrijf niet ontbreken. De kippenboutjes worden ter plaatse gebakken, een hete lekkernij voor jong en oud.

Délimel/Mikka voorziet yoghurt en verse (chocolade)melk van bij de boer. Dossche Mills (Molens van Deinze) voorziet samen met de Koninklijke Bakkersbond Deinze warme croques en Leiebroodjes. Voor de zoetemondjes is er Filliersgebak voorzien. Er is een standje waar ham met Tierentynmosterd uit Deinze te proeven is. Hoeveproducent De Cauwehoek uit Zeveren zorgt voor gerookte hesp en droge worsten. Ook Marco Beth, fabrikant van gekookte hammen is van de partij. Fruitbedrijf Cocquyt schenkt met medewerking van de Vrije Basisschool Zeveren appelcider en fruitsappen (appel, appel-peer, appel-kers, appel-rode biet) van eigen makelij.

Landbouwcoöperatieve De Wassende Maan uit Astene voorziet lekkere soep, samen met de Vrije Basisschool Meigem De Sterrenbloem. Deinze is ‘laureaat Vlaanderen Lekker Land’, Filliers vormt hierbij de rode draad. Scouting Deinze schenkt hartige borreltjes en voor de koukleumen een hartverwarmende Fillierskoffie uit. Bier wordt er voorzien bij twee standjes: Deinze export is een licht pintje dat er gekomen is op initiatief van de Jonge Kamer Deinze & Leiestreek, zij promoten dit dan ook verder. Huisbrouwerij Sint-Canarus uit het Vlasdorp Gottem serveert de kruidige 100% natuurlijke Sint-Canarus Tripel.

Uiteraard kan iedere bezoeker ter plaatse bij de producent zelf naar wens een hapje en een drankje aankopen. Onze streekproducenten zijn er hierop voorbereid.

NV Liebaert levert opnieuw voeringstof, zodat ieder kraampje er fraai aangekleed en uniform zal uitzien. Bij hevige regen zal het totale concept verhuizen naar de Brielpoort.

Verkeersmaatregelen

Om de veiligheid te kunnen garanderen werden de onderstaande verkeersmaatregelen genomen:

– Personen met een beperking kunnen hun wagen parkeren aan de voorbehouden plaatsen op het Emiel Clausplein, te bereiken via de Markt.

– Van 8 tot 15 u. wordt er een stilstaan- en parkeerverbod ingevoerd op de parkeerplaatsen in de Kaaistraat, aan de achterzijde van de OLV-kerk (voor het plaatsen van een sanitaire wagen).

– De eerste parkeerstrook (gelegen nabij de Brielstraat)  van de RAC-parking wordt voorbehouden voor het parkeren van de wagens van de standhouders.

– De parkeerstrook van de Brielstraat, gelegen aan de zijde van het Rheinbachplein (van de L. Matthyslaan tot aan het brughuis) wordt voorbehouden voor de voertuigen van de hulpdiensten

– De Leiedam (tussen de Markt en de Kaaistraat, kruispunt met de Kaaistraat inbegrepen) wordt afgesloten voor het verkeer.

– De Kaaistraat wordt afgesloten voor alle verkeer

– Het éénrichtingsverkeer in de Kalkhofstraat wordt gedurende de activiteiten opgeheven.

– Gelet op het invoeren van tweerichtingsverkeer in de Kalkhofstraat wordt het parkeren aan de beide zijden van de openbare weg verboden.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...