Leerlingen Sint-Vincentius maken pariatent

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Damiaanactie in het laatste weekend van januari haar campagneweekend. Ook dit jaar zullen duizenden vrijwilligers gedurende het weekend van 24 tot en met 26 januari overal stiftjes verkopen.

In 2014 viert Damiaanactie haar 50ste verjaardag. Een halve eeuw waarin Damiaanactie duizenden mensen genas van armoedeziektes zoals lepra en tbc. Mensen genezen is het allermooiste cadeau. Wij blijven voor dit geschenk kiezen. Ook in Deinze willen we dit doen, samen met u.

Damiaanactie Deinze 2013 IMG_4473
Foto actie vorig jaar

De schijnwerpers op India
In dit jubileumjaar wordt ingezoomd op India. Het land waar het allemaal begon, maar waar lepra en tbc nog steeds niet de wereld uitzijn. Zeker niet in de regio van Nellore (Zuid-India), waar de kleine Gita bidt dat haar doodzieke moeder haar verjaardag nog meemaakt en de 11-jarige Pawan onverschrokken voor zijn zwaar verminkte oom zorgt.

De ‘onaanrakbaren”
Beide kinderen worden in het Indiase kastenstelsel als paria’s of ‘onaanraakbaren’ beschouwd. Ze maken deel uit van een verstoten volk dat geplaagd wordt door armoede en… lepra. Gelukkig grijpt Damiaanactie in. Met ziekenhuizen, medische hulp én met een ‘prins’.

De prins en de paria’s
Santhosh Kumar vervult als jonge dokter zijn eerste missie voor Damiaanactie. Kumar – ‘prins’ in het Indiaas – trekt zich niets aan van de kasten en beroert de paria’s met zijn goede zorgen. Slaagt de jonge dokter in zijn missie? De  campagnefilm 2014 toont een inspirerend verhaal over de tomeloze strijd van nieuwe generaties tegen lepra en tbc.

Start campagne
Ankerschool voor de campagne in Deinze is dit jaar Leiepoort campus Sint-Vincentius. Alle leerlingen kregen de campagnefilm te zien en waren onder de indruk van het leven van de paria’s in Nellore, India. Om de start van de campagne in de kijker te zetten zal op donderdag 23 januari om 14.45 u een tent gebouwd worden. Alle leerlingen van  Leiepoort campus Sint-Vincentius Deinze zullen per klas hun boodschap op een groot stuk landbouwplastiek  schrijven. Hiermee bouwen we samen met de leerlingen  een tent zoals deze waar de Indiërs in de campagnefilm in wonen.

Dit vind je misschien ook leuk...