Big jump voor eerste maal in Deinze

 

Op zondag 13 juli 2014 vanaf 14 u gaat in Deinze voor de eerste maal de Big Jump door. Op deze dag springen in vele steden in Europa mensen in het water om op te komen voor proper water voor iedereen. In Deinze doen wij dit in de Leie aan het Sint-Poppoplein.

Al is het water van de Leie de laatste 10 jaar fel verbeterd, toch wordt het nog steeds omschreven als matig verontreinigd. Er zijn nu wel al diverse vissoorten aanwezig ter hoogte van Deinze zoals blauwbandgrondel, blankvoorn, stekelbaars en baars. Niettemin blijven er nog heel wat inspanningen nodig om de waterkwaliteit te verbeteren. Daarom zijn in het Leiebekken de komende jaren nog veel investeringsprojecten gepland. Onder meer in Wontergem en Grammene worden de volgende jaren nieuwe zuiveringsinstallaties gebouwd.

Nick Hollevoet zorgt voor de presentatie. Voor en na de sprong, die om 15 u is voorzien, is er muzikale animatie. Er zijn ook activiteiten voor de kinderen.

Enkele bekende Deinzenaars, waaronder tienkamper Thomas Van der Plaetsen, zullen mee in het water springen. Deelname is gratis. Kinderen onder 12 jaar dienen vergezeld te zijn van een volwassene. Schoeisel is verplicht.

big_jump_deinze
Organisatie: Milieufront Omer Wattez Leievallei, Natuurpunt Deinze plus en

het stadsbestuur van Deinze.

Info: www.deinzeplus.bewww.milieufrontomerwattez.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...