350 kinderen planten mee aan stadsbos Deinze

350 kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar van de Deinse basisscholen planten boompjes aan in de week van 23 februari. De boompjes worden aangeplant op een stuk gelegen langs de Geboortedreef, deze actie maakt deel uit van de uitbreiding van het stadsbos Deinze.

stadsbos deinze

Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) van de Vlaamse overheid verwierf de voorbije jaren grote delen rond de oude hoeve ‘Nieuw Goed te Parijs’. Het stadsbos Deinze heeft heel wat te bieden op ecologisch en recreatief vlak. Het ANB startte de voorbije jaren met werken om de natuur- en recreatieve waarde van het gebied te verhogen. Deze plantacties maken hier deel van uit.

De kinderen zullen samen een 5000-tal bomen aanplanten. Ze worden daar bij begeleid door de boswachter en de groenarbeiders. De boom- en struiksoorten die aangeplant worden zijn beuk, boskers, esdoorn, fladderiep, lijsterbes en zomereik. In de aanplantingen worden ook een aantal open plaatsen voorzien. Op de rand van het perceel zullen, net als vorig jaar, opnieuw klaprozen bloeien ter herinnering aan de Eerste Wereldoorlog.

De leerlingen werden vooraf op school geïnformeerd over het stadsbos Deinze en de plantacties aan de hand van een presentatie. De scholen maken van de plantacties gebruik om het hele stadsbos te bezoeken met hun leerlingen. Ze kunnen in het speelbos aan de Astenedreef terecht, kunnen via de wandelpaden de kudde Gallowayrunderen en ezeltjes een bezoek brengen, de zaadboomgaard langs de Geboortedreef verkennen, het vleermuizenhotel langs de Nieuwgoeddreef bekijken of gewoon rondstruinen op de vele wandelpaden die het stadsbos al rijk is.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...