RSC The Handles Deinze 2 teams top op Belgisch Kampioenschap

Op het Belgisch Kampioenschap Rope Skipping was RSC The Handles Deinze vzw aanwezig met maar liefst 5 teams. Op dit Belgisch Kampioenschap konden tickets bemachtigd worden voor het Youth tournament of het Europees kampioenschap deze zomer in Duitsland.

De beloften van The Handles sprongen geen slechte wedstrijd, maar een ticket voor het youth tournament zat er deze keer niet in. Maar met een 9de plaats toch mooi in de top 10 van België. Phebe De Witte, Louise De Somere, Lies De Bruycker, Jolien Naessens en Julie Hemerick zullen namen zijn die we terug zullen zien.

Bij de gemengde teams streden twee teams mee. Het eerste team met Jef Vandecasteele, Henri Boone, Hanne Van Looveren, Flore Van Maldeghem en Elke Verhasselt sprongen een behoorlijke wedstrijd met topmomenten, maar jammer genoeg ook mindere momenten. Een 13de plaats op het in de eindrangschikking was het resultaat.
Iets meer te vieren was er bij het team met Tim Vandewalle, Rogier De Boever, Lowie Bouvijn, Floor Degraeve en Chloë Demeulenaere. Met een vierde plaats strandden ze net naast het podium. Maar teveel fouten in de laatste oefening wordt zwaar afgestraft op het hoogste niveau. Er zat meer in, maar dat houden ze dan maar voor op het Europees Kampioenschap.

Hetzelfde verhaal jammer genoeg bij het meisjesteam met Brenda Van Hoye, Liese Bouvijn, Joyce Devolder en Jodi Devolder. Met een vierde plaats lieten ze ook de kans schieten op eremetaal op het BK, maar mogen ze uiteraard wel tevreden zijn dat ze alweer naar het EK mogen.

Een trapje hoger zit er voor het juniorenteam met Velika Dejaeghere, Fien Cocquyt, Rani Coppejans, Majo Malfait en Hanne Wesemael want nu stonden ze al goed hun mannetje tussen de grote kleppers. Dat belooft voor de toekomst, deze keer werd het met een 9de plaats een verdiende plek bij de 10 beste teams van België.

Met opnieuw twee teams naar het EK kunnen bestuur en trainers niet ontevreden zijn over hun atleten. Dat er meer in zat zorgt voor die extra motivatie op weg naar een nieuwe Europese campagne.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...