Met de tractor naar de match!

Zondag was een hoogdag voor voetbalminnend Zeveren. In Vinkt stond de derby tegen het plaatselijke Eendracht geprogrammeerd. Nadat Zeveren Sportief de heenmatch verloor en er tijdens die match meer Vinkt-supporters dan thuissupporters aanwezig waren, vond Geert Van Meenen het nodig iets extra’s te doen. Hij deed een oproep om Zeveren Sportief in buurgemeente Vinkt aan te moedigen. Die oproep werd goed opgevolgd. 70 supporters verzamelden aan het Zeverens voetbalplein in de Izegemstraat.

Voetbal Zeveren - Vinkt

De jongsten, waaronder heel wat jeugdspelertjes van Zeveren Sportief, vonden plaats op 1 van de 2 tractoren. Onder leiding van Geert Van Meenen, die eigenhandig zorgde voor accordeonmuziek, zette de stoet van 2 tractoren en 70 supporters zich in beweging. Begeleid door  tromgeroffel, accordeonmuziek en toeters trok het gezelschap naar Vinkt. De Vinktse kassier keek verwonderd toen hij de bonte, luidruchtige bende zag naderen. Hij was maar al te blij dat de kaap van 100 Zeverense supporters hierdoor vlot overschreden werd. Op het veld was er tijdens te match weinig te zien maar dat lieten de Zeverense supporters niet aan hun hart komen. Ze bleven doorvieren. Ook de Vinktse supporters lieten zich hierbij niet onbetuigd waardoor er rond het veld meteen een gezellige derbysfeer ontstond. Voetbal, een feest! Voor herhaling vatbaar!

Meer foto’s kunnen hier bekeken worden.

Tekst en foto’s: Ive Steyaert

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...