De Aspirantenvrienden doen het terug!

Begin deze maand op 3 mei ging de wielerwedstrijd van de Aspirantenvrienden door, de organisatie werd terug verzorgd door Georges Bijn, Paul Heyerick en in samenwerking met het comité Petegem Sportief met voorzitter Martin De Prest. Deze twee organisatoren waren er ook bij toen in 2012 het Belgisch Kampioenschap naar Deinze werd gehaald. Dit jaar was het de 15de editie en mochten ze ondanks de tegenzittende weersomstandigheden 100 rennertjes verwelkomen verdeeld over de 3 reeksen 12-, 13- en 14-jarigen jongens en meisjes.

Ieder rennertje mocht een prijzenpakket in ontvangst nemen dat zowel aangepaste sportvoeding als schoolgerief inhield met daar bovenop een lekkere krop salade en voor de winnaars was er een extra prijs, een medaille, een trofee en de klassieke bloementuil. Niets anders dan glunderende gezichten bij de prijsdelingen. De wedstrijden verliepen zonder noemenswaardige valpartijen maar de 14-jarigen hebben wel een fikse regenbui te verduren gekregen.
Toch maken de organisatoren reeds plannen voor de 16de editie in 2016 op het vertrouwde parcours Europalaan in Petegem/Deinze. Met dank aan alle medewerkers en bezoekers en de extra-sportieve inbrengers.

Aspirantenvrienden Ive SteyaertFoto: Ive Steyaert

Het podium: 12-jarigen 1ste Torney Arthur – 2de Rottiers Reinoud – 3de Geurs Renzo en het meisje De Meuter Brooklyn. de 13-jarigen 1ste Orins Robin – 2de Segers Ryan en 3de Vanden Heede Jens en de meisjes 1ste De Clercq Katrijn – 2de Tierolf Sophie en 3de De Rocker Gemke. De 14-jarigen: 1ste Berckmoes Jenno – 2de De Pestel Thomas en 3de Squire Ben – meisjes Duym Farah – 2de Renders Luna en 3de Van Lancker Celine. Deze laatste is regerend Belgisch Kampioene en komt uit voor KVC Deinze. De volledige uitslagen vind je terug op de site van Wielerbond Vlaanderen.

Bekijk meer foto’s van Ive Steyaert hier.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...