Kunst praat: leerlingen VIBLO Leieland stellen tentoon in Museum van Deinze en de Leiestreek

De leerlingen van VIBLO Leieland bezochten tijdens het project ‘Kunst praat’ het Museum van Deinze en de Leiestreek. Per klas werd een kunstwerk uitgekozen om een gedicht over te schrijven. De gedichten worden van 31 januari tot en met 12 februari tentoongesteld bij de betreffende kunstwerken. Breng een bezoekje en ontdek de verrassende invalshoeken en impressies van de leerlingen.

Museum van Deinze en Leiestreek

Op zondag 31 januari vindt de academische zitting van het project ‘Kunst praat: onze kinderen stellen gedichten tentoon’ plaats in het Museum van Deinze en de Leiestreek. De activiteit is een samenwerking met de Deinse school VIBLO Leieland.

VIBLO Leieland is een school voor buitengewoon onderwijs. Kinderen waarbij reeds in de kleuterklas of in de lagere school wordt vastgesteld dat zij ondanks bijsturingen en aanpassingen toch niet het criterium van het gewoon onderwijs kunnen blijven volgen (= type basisaanbod) en kinderen met een multidisciplinaire diagnose autismespectrumstoornissen (= type 9) kunnen er terecht. Afhankelijk van de noden van ieder kind wordt de klas- en schoolwerking aangepast. VIBLO Leieland wil de kinderen voornamelijk structuur geven en veiligheid bieden.

Naar aanleiding van Gedichtendag op donderdag 28 januari organiseren het Museum van Deinze en de Leiestreek en VIBLO Leieland het project ‘Kunst praat’. In de loop van de maand januari hebben alle klassen van VIBLO Leieland een bezoek gebracht aan het Museum van Deinze en de Leiestreek. Per klas hebben de leerlingen een kunstwerk gekozen waar ze klassikaal een gedicht over geschreven hebben. De keuze van de kunstwerken is heel divers. Zowel het monumentale schilderij ‘Bietenoogst’ van Emile Claus als het hedendaagse schilderij ‘Nymphéas #1’ van Stief Desmet stonden op het verlanglijstje van de leerlingen.

‘In Deinze proberen we kunst en cultuur tussen de mensen te brengen. Het is van belang dat we kinderen en jongeren zoveel mogelijk laten proeven van allerlei kunstvormen, zodat ze zin krijgen om met kunst en cultuur aan de slag te gaan’ stelt schepen van cultuur Rutger De Reu. ‘Dankzij deze geslaagde samenwerking kunnen we kennismaken met de verrassende invalshoeken en impressies van de kinderen over de kunstwerken van ons museum. Dit project past volledig in het groeiende aanbod van cultuur voor iedereen in onze stad.’ besluit De Reu.

De gedichten zullen van 31 januari tot en met 12 februari tentoon gesteld worden bij het betreffende kunstwerk. De leerlingen zullen de gedichten voordragen tijdens de vernissage op zondag 31 januari om 10.30 u.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...