Jeugdtheater Crea brengt Pinokkio tot leven in Deinze!

Ook dit jaar brengt jeugdtheater Crea uit Deinze een heus familiespektakel op de planken. Op dit moment zitten ze met hun repetities in de laatste rechte lijn richting première. Na het succesvolle Peter Pan van vorig jaar, hebben ze deze keer voor het verhaal van de houten pop Pinokkio gekozen. Je kan de plezante bende jongeren tussen 10 en 18 jaar aan het werk zien op zaterdag 20,27 en zondag 21 en 28 februari. De regie is deze keer in handen van Tim Verleyen.

Pinokkio jeugdtheater Crea

In zaal Palace, op de markt in Deinze, speelt jeugdtheater Crea het verhaal van Pinokkio, de lievelingspop van houtsnijder Gepetto. Deze pop wordt op een bepaald moment door de goede fee tot leven gewekt. Om ooit een volledig mens van vlees en bloed te worden, zal Pinokkio aan de fee moeten bewijzen dat hij in de echte wereld overeind kan blijven. Op zijn tocht wordt hij bijgestaan door Kamiel Rekel, zijn ‘onzichtbaar’ geweten.

Nadat Pinokkio is weggelopen van school, valt hij in de armen van Wolf en Vos, een duo oplichters die hem op allerlei vlak misleiden en bedriegen. Radeloos probeert hij dan maar wat extra geld te verdienen bij de circusdirecteur, maar daar wordt hij – samen met de circuskinderen – ontvoerd door de schurk Grimaldini. Met allerlei smoesjes kan Grimaldini de kinderen overtuigen om met hem mee te gaan naar Luilekkerland, een eiland in de oceaan. Wat eerst een paradijs vol lekkers lijkt, wordt langzaamaan een duistere fabriek waar slavernij heerst. Ondertussen is Gepetto volop bezig aan zijn zoektocht naar Pinokkio, met de hulp van juffrouw Anna. Tijdens deze zoektocht merken we op dat Gepetto en juffrouw Anna het steeds beter met elkaar kunnen vinden. Het blijft de vraag of Grimaldini met zijn kinderslaven de wereld kan veroveren. Of kan Pinokkio tijdig ontsnappen? En wie weet wordt het echt wel iets tussen juffrouw Anna en Gepetto. Hoe vergaat het Wolf en Vos? En zal Pinokkio ooit een echt kind van vlees en bloed worden? Vele vragen waarop je het antwoord tijdens de voorstelling kan ontdekken. Wie jeugdtheater Crea kent, weet dat hun jonge spelers steeds het beste van zichzelf geven. Niet enkel op vlak van woord, maar ook met de nodige zang en dans. Een heus spektakel voor jong en oud.

De crea-tieve bende wordt dit jaar door Tim Verleyen geregisseerd.  Crea speelt op zaterdag 20 en 27 februari telkens om 20u. Verder spelen ze ook op zondag 21 en 28 februari om 15u. Voorstellingen gaan door in zaal Palace op de markt te Deinze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...