“De 7 musketiers” van VBS Zeveren in de finale van de ICT-wedstrijd “Whizzkids”

Van juf Charlot De Graeve (juf 5de leerjaar) ontvingen we onderstaande tekst.

Met het 5de leerjaar van de Vrije Basisschool in Zeveren namen we deel aan de ICT-wedstrijd “Whizzkids” voor de derde graad. We losten eerst 3 vragenreeksen op . Elke vragenreeks bestond uit 15 zoekopdrachten die je met de computer moest oplossen. Nadien kregen we een praktische opdracht nl. een audioboek maken van een sprookje van de gebroeders Grimm. We gingen creatief aan de slag en schreven zelf een sprookje nl. “Sneeuwwitje en de 7 geitjes”.

VBS Zeveren in de finale van de ICT-wedstrijd Whizzkids

Een combinatie dus van twee bekende sprookjes. We tekenden op de computer mooie prenten. We spraken dan tekst in en kwamen zo tot een leuk sprookje. Door het goed oplossen van de zoekopdrachten en het mooie sprookje behaalden we de tweede plaats van de 236 deelnemers. We behoorden dus tot de 5 finalisten. Op 16 maart ging ik met mijn 7 leerlingen naar de aula bij drukkerij Schaubroeck waar de finale plaats vond. We namen het op tegen 4 groepen met zesdeklassers. We losten daar rebussen op, voerden zoekopdrachten uit en beantwoordden vragen. De meisjes deden dit super goed! Ook ik verzamelde punten door een windmolen te ontwerpen. We namen als “de 7 musketiers” uit de Vrije Basisschool in Zeveren de leiding maar tijdens de laatste ronde verloren we punten waardoor we eindigden op de tweede plaats. We zijn fier dat we zo ver geraakt zijn tijdens deze leuke en leerrijke finale! We namen prachtige prijzen mee naar school: 2 netbooks, een Chromebook, een mini-windturbine, een uitstap naar Boudewijn Seapark en een workshop “bouw je eigen mini-windturbine”.  Ons creatief sprookje kan u bekijken bij het 5de leerjaar op de schoolwebsite www.zevi.be/zeveren.

Foto: Ive Steyaert

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...