Handboogvereniging Deinze levert Nationaal Kampioen!

Op zaterdag 27 augustus 2016 is in Stekene gestreden om de Nationale Kampioenstitel bij de 3 jeugdcategorieën. Robbe De Graeve van de Koninklijke Handbooggilde Deinze Sint Sebastiaan werd Belgisch Kampioen handboogschieten staande wip in de categorie miniemen. Bovendien werd hij de week voordien met de landenploeg Europees Kampioen op het Europees Jeugdkampioenschap voor landenteams te Lokeren.

De maand augustus is voor jeugdschutters een finalemaand waar de Nationale, Internationale en Europese titels worden verdeeld.
Met uitzondering van het Europees jeugdkampioenschap worden de jeugdschutters onderverdeeld in 3 categorieën. Op zaterdag 27 augustus was het vroeg dag, de best geklasseerde jeugdschutters van het Internationaal jeugdcriterium dienden zich al om 09:00 aan te melden bij de jeugdvoorzitter. Om 09:30 kon de strijd om de Belgische Nationale titel beginnen. Elke schutter kreeg 10 schietbeurten om zoveel mogelijk vogels neer te halen. Na de 10 schietbeurten waren er 2 miniemen met evenveel punten, de strijd was nog niet gestreden. Beiden kregen 5 extra schietbeurten om hun kunnen te bewijzen. Robbe De Graeve heeft het uiteindelijk gehaald van Sara Crepin uit Heist aan Zee Duinengalm. Samen met scholier Kobe Bukenbergs uit Paal Tervant en junior Vandenbranden Maarten uit Tubize mocht hij het Nationaal volkslied tijdens de huldiging aanhoren.

WP_20160827_11_30_35_Pro

Belgisch kampioenschap miniemen
Goud: Robbe De Graeve (Deinze Sint Sebastiaan)
Zilver: Sara Crepin (Heist aan Zee Duinengalm)
Brons: Niels Vanneste (Kuurne Sint Katarina)
Eindstand Internationaal jeugdcriterium miniemen
1ste plaats (48 punten): Niels Vanneste (Kuurne Sint Katarina)
2de plaats (44 punten): Robbe De Graeve (Deinze Sint Sebastiaan)
3de plaats (36 punten): Warre Lambreghts (Merksplas Kunstvrienden)

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...