Zalig zomers vlinderen in het stadsbos van Deinze

Dit weekend staat opnieuw het Grote Vlinderweekend van Natuurpunt op het programma. Opzet daarvan is om onze lokale Vlindersoorten extra in het zonlicht te plaatsen. Natuurpunt Deinze Zulte doet dit door een vlinderwandeling te organiseren in het Stadsbos van Deinze, onder leiding van een aantal van hun jongste natuurgidsen. Uit hun gepassioneerde monden komt u gegarandeerd te weten waarom zelfs de allermooiste bloem nog mooier is als er een vlinder op zit!

Vlinderweekend Natuurpunt Deinze

Bovendien willen deze gidsen er de deelnemers van de vlinderwandeling toe aanzetten om actief mee de vlinders te bewonderen en te determineren. Immers is het opzet van het Grote Vlinderweekend ook dat zoveel mogelijk mensen ertoe worden gebracht om de aanwezige vlinders in hun tuin te tellen. Iedere deelnemer aan deze wandeling ontvangt dan ook een overzichtsblad met de meest courante vlindersoorten (en hun onderscheidende kenmerken) en zal ook in de gelegenheid gesteld worden om eens een vlinder te vangen met één van de beschikbare netjes.

Deze kindvriendelijke wandeling start op zondag 7 augustus om 14u op de hoek van de Achtmeersdreef en Patrijspark te 9800 Deinze.

Meer informatie over deze activiteit kan teruggevonden worden op http://www.natuurpuntdeinzezulte.be  en https://www.natuurpunt.be/pagina/het-grote-vlinderweekend

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...