Deinze voor 88e maal paardenhoofdstad

Op zondag 9 oktober 2016 wordt de Deinse Markt bezet door hinnikende paarden. De stad wordt dan voor de 88e maal ‘paardenhoofdstad’.

Paardenhoofdstad Deinze

Tussen de kerk en het oud-stadhuis vinden vanaf 9.30 u. tot circa 16.30 u. de individuele prijskampen van het trekpaard volgens leeftijdsklasse plaats. De prijskamp voor het warmbloedpaard (dit is het rijpaard of koerspaard) gaat van start om 10 u. in het deel vanaf de Gentpoortstraat tot de stadsluifel. Beide rassen sluiten af met een kampioenschap en een show van de oud-kampioenen.

Animatie
Aan de fonteintjes voor het oud stadhuis is allerlei animatie gepland voor oud en jong. Vanaf 10.30 u. is er een hoefsmid aan het werk. Kinderen kunnen een rondritje maken op de rug van een trekpaard.

De toegang tot dit evenement is gratis.

Info
Dienst cultuur en evenementen, Brielstraat 2, 9800 Deinze, 09 381 95 00
[email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...