Academie haalt de kaap van 10.000 ten voordele van de Cliniclowns.

Gisteren, op 21 december hield de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Deinze haar warmste wintervoorstelling in het kader van de warmste week van Studio Brussel.
In september 2016 vroegen Kim De Dapper (secretariaatsmedewerker), Ann Joly (leerkracht piano), Katrijn Poppe (leerkracht klarinet, saxofoon en samenspel) en Anneleen Vermeulen (leerkracht ballet) directeur Geert Dhondt of ze een actie op touw mochten zetten in het kader van Music for Life van Studio Brussel. De directeur stemde in en werd hierbij geruggensteund door het Stadsbestuur Deinze.

Op de foto: Katrijn Poppe (leerkracht klarinet, saxofoon en samenspel), Anneleen Vermeulen (leerkracht ballet), Ann Joly (leerkracht piano), Schepen Bruno Dhaenens (o.a. bevoegd voor de academie), Geert Dhondt (directeur academie), Danny Timmermans (presentator), Jessica Peel (leerkracht slagwerk en uitbaatster van gîte Au Petit Pierre) en Harry Blommaert (dirigent AcOrDe).

Meteen werd de kortste dag van het jaar nl. 21 december gebombardeerd tot warmste dag van het jaar. Na een dikke 3 maanden voorbereiding was het gisteren zo ver. Het pleintje aan het secretariaat van de academie werd omgetoverd tot een gezellige mini-kerstmarkt.
Vanaf 13 uur konden aanwezigen in vier gezellig aangeklede kerstkraampjes tegen democratische prijzen genieten van een zelfgemaakt hapje en een drankje. Ondertussen werd er in de Zaal Post vanaf 13 uur stevig gemusiceerd, geacteerd en gedanst.

Heel wat leerkrachten en leerlingen droegen hun steentje bij. Het academieorkest AcOrDe zorgde letterlijk voor de apotheose. Het geheel werd gepresenteerd door BV Danny Timmermans (bekend van o.a. W817, Flikken, Buiten de zone). Beetje bij beetje sijpeldne de opbrengsten van de diverse acties (verkoop wenskaarten, verkoop kerst-cd’s leerlingen AMV, verloten midweekverblijf in gîte Au Petit Pierre te Vielsalm ter waarde van 960 euro, de veiling van AcOrDe – vioolkwartet – koperensemble, opbrengst kerstmarktverkoop). Net voor het einde van de show mocht Schepen Bruno Dhaenens onthullen dat de opbrengst op dat moment 9.604,77 euro bedroeg. Later op de avond werd de kaap van €10.000 overschreden, een mooie prestatie. Het bedrag word integraal geschonken aan de Cliniclowns.

Uitgebreid fotoalbum kan je hier bekijken

Bekijk ook het filmpje als de cheque overhandigd werd bij Music for Life

Met dank aan Ive Steyaert voor info en foto’s

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...