Dag van de academie: een voormiddag vol muziek

In heel Vlaanderen vindt op zaterdag 18 februari de Dag van de Academie plaats: tientallen kunstacademies gooien dan hun deuren open voor het publiek en laten zien en horen waar dit onderwijs voor staat. Het Deeltijds Kunstonderwijs in Vlaanderen mag immers bogen op een schitterende reputatie, een internationaal erkend niveau en op een indrukwekkend leerlingenaantal. De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Deinze pakt die voormiddag uit met een reeks gratis concerten. Om 12 u. wordt er afgesloten met een aperitief voor alle aanwezigen.

 

Ook in Deinze halen de leerlingen en de leerkrachten muziek van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans hun instrumenten en hun beste kostuum uit de kast. Onder de vlag van het thema ‘Verborgen parels’ ontdek je wat er leeft in de lokalen, studio’s en ateliers aan de Kalkhofstraat en de Leiedam.

De échte ‘verborgen parels’ zijn natuurlijk de enthousiaste leerlingen. Zij zijn de sterren tijdens een reeks gratis concerten op verschillende locaties in de muziekschool (Kalkhofstraat 25 en Leiedam 5 te Deinze). Aan diversiteit geen gebrek: een strijkorkest, verschillende harpkwartetten uit de harpklassen van de academies van Deinze en Lokeren, koper- en houtblazersensembles en een groot aantal kamermuziekgroepjes zorgen ervoor dat de academie nog meer dan anders leeft en bruist. De feestelijke voormiddag wordt om 12 u. passend afgesloten met een aperitiefje voor alle aanwezigen, waarbij we klinken op de academies.

Programma:
09u00 – 12u00 Samen is Beter (Klas 4)
10u30 – 11u30 Strijkorkest o.l.v. Tania Mestdagh (Rode Zaal)
10u45 – 11u30 harpkwartetten o.l.v. Annelies Boodts (Zaal Post)
11u30 – 12u00 Wervelwind 4 (Zaal Post)

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...