K.H. Gilde Deinze Sint Sebastiaan in de prijzen op het EK

De K.H. Gilde Deinze Sint Sebastiaan alom tegenwoordig op het Europees Kampioenschap handboogschieten staande wip. Dit jaar was Aardenburg, een deelgemeente van Sluis het decor om de Nationale bonden en hun schutters te verwelkomen.

Op zaterdag was onze Belgische Kampioen 2016 Robbe De Graeve van de partij, hij mocht samen met andere jeugdschutters de Belgische driekleur verdedigen.

Adam Aaron uit Kuurne won de individuele prijs en bezorgde zo België een 1ste titel, team België met onze eerstejaars scholier Robbe De Graeve hadden 2 punten te kort op het jeugdteam uit Frankrijk en eindigden zo op een verdienstelijke 2de plaats.

Op zondag was het dan de beurt aan de grote jongens en uiteraard dames. De Graeve Nathalie heeft de selectieprocedure doorstaan en mocht zo mee opdraven op deze fantastische kampioenschappen.

Patrick Gauwe uit Zuiddorpe Nederland was de sterkste en werd oververdiend Europees Kampioen. Als klap op de vuurpijl won het Nederlands team ook nog eens de landenwedstrijd, de hoogvogel die Nathalie neerhaalde bleek niet voldoende om het puntentotaal van Nederland te verpulveren.

Team België eindigde op de derde plaats.

KHGildeDeinzeSintSebastiaan

Voor de jeugdschutters is het nog een drukke maand. Volgende week zaterdag is er de laatste wedstrijd van het Internationaal jeugdcriterium waar Robbe nog in aanmerking komt voor een zilveren of bronzen medaille en waar de andere jeugdschutster Lotte Van Waetermeulen zich nog kan kwalificeren voor het Belgisch Kampioenschap. Op de laatste zaterdag van augustus is er dan nog het Belgisch jeugdkampioenschap waar Robbe en hopelijk ook Lotte kunnen strijden om deze felbegeerde titel terug naar Deinze te halen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...