Behaag de Leiestreek en plant een boom!

20e BOOMPLANTACTIE IN DEINZE EN ZULTE Voor de 20e maal organiseert Milieufront Omer Wattez Leievallei een boomplantactie in Deinze en Zulte.

Bij deze 20e editie staan de hagen en houtkanten centraal. Of waarom geen solitaire boom in uw tuin?

Milieufront Omer Wattez Leievallei kiest voor inheemse soorten: ze groeien makkelijk, zijn veel minder vatbaar voor ziekten en zijn heel belangrijk als schuil- en broedplaats of voedselbron voor dieren. Zo kan je een hoogstam zomereik in je tuin aanplanten. Deze boom is een bron van leven voor tal van insecten en vogels, en laat veel licht door zodat hij past in de siertuin. Wie meer plaats heeft kan een boshoek inrichten. Of een gemengde haag aan de rand van de tuin. Bomen en struiken halen bovendien CO2 en fijn stof uit de lucht. Een goede zaak voor iedereen!

Klimplanten en bloemenweide
Bij het aanbod zijn er enkele klimplanten. Wie weinig ruimte heeft kan zo’n klimmer aanplanten bij een gevel. Klimplanten geven je muur een kleurige tint. Vlinders, vogels en bijen voelen er zich thuis. Wil je iets aanplanten bij de voorgevel, aan het voetpad, dan moet je je wel vooraf informeren bij het gemeentebestuur of dit mag.

Ook de aanleg van een bloemenweide wordt gepromoot.  Een bloemenweide brengt meer kleur in de tuin, en  vlinders en bijen zullen hiermee heel blij zijn. Een hoekje minder gazon, in ruil voor een kleurenpracht van bloemen, vlinders en bijen.

Mocht iedereen één boom aanplanten in zijn tuin, dan wordt het landschap heel wat mooier en meer gevarieerd, en krijgt de natuur een duwtje in de rug.

Praktisch
Dit initiatief gaat gepaard met een verkoopsactie van plantgoed en zaden. Alle info vind je op boomplantactie.wordpress.com.  De bestelling dient afgegeven te worden in het gemeentehuis van Deinze of Zulte tegen uiterlijk 31/10/17. U kan ze ook mailen via [email protected] of [email protected] . Het plantgoed kan op zaterdag 25/11/17 afgehaald worden. Bestellingen van meer dan 150 EUR worden aan huis geleverd.
Meer info is te verkrijgen bij Wim Bracke (09/380.01.03)  of via www.milieufrontomerwattez.be.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...