BLOED, een beeldverhaal tentoonstelling JORIS VERMASSEN

Een tentoonstelling in woord en beeld door kunstenaar JORIS VERMASSEN een universeel verhaal met het dorp Meigem als inspiratiebron. Iedereen welkom bij de feestelijke opening op zondag 23 juni 15u – 18u.

Kunstenaar maakt expo geïnspireerd door Meigem 

Galerie D’Apostrof toont van 23 juni tot 7 juli een expo van Joris Vermassen met de titel ‘Bloed. Een beeldverhaal’. Voor dit verhaal in woord en beeld, over een vluchteling die terechtkomt in een klein dorpje, liet de kunstenaar zich inspireren door Meigem. De expo bestaat uit een combinatie van schilderijen, teksten, tekeningen, foto en video. Op een ingenieuze manier verwerkte Vermassen de plaatselijke geschiedenis en tradities, in concreto het oorlogsverleden en de jaarlijks terugkerende Heilig Bloedprocessie, tot een universeel verhaal over menselijk lijden en verbondenheid. 

Vermassen werd bekend als striptekenaar; hij is de auteur van ‘Het Zotte Geweld’, een bejubelde graphic novel. Met deze expo slaat hij een nieuwe weg in voor zichzelf, en is hij meteen een interessante nieuwe stem in de kunstwereld.  

Ann D’Haens van galerie D’Apostrof werkte eerder samen met lokale en internationale kunstenaars. Voor het eerst wordt de directe omgeving, het dorp, als uitgangspunt gebruikt. 

Van 23 juni tot 7 juli

Pastoriestraat 59, 9800 Meigem
Open vrijdag tot zondag van 15u tot 18u, of na afspraak.
WWW.DAPOSTROF.BE

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...