Leietheater opent de deuren tijdens feestweekend 31/08 – 01/09

Op 31 augustus en 1 september wordt de poort van het gloednieuwe Leietheater voor de allereerste keer opengegooid. Kom twee dagen lang feestelijk het seizoensprogramma, het gebouw – voor en achter de schermen – en de werking ontdekken tijdens dit grote openingsweekend. Het volledige programma vind je op www.leietheater.be

“Op 31 augustus en 1 september wordt de poort van het gloednieuwe Leietheater voor de allereerste keer opengegooid. Twee dagen lang kan je het seizoensprogramma, het gebouw – voor en achter de schermen – en de werking komen ontdekken tijdens dit feestelijke openingsweekend” zegt schepen van cultuur Rutger De Reu. “Er zijn zowel op zaterdag als zondag talloze activiteiten met voor elk wat wils: workshops voor het hele gezin, volksspelen, een radioshow, optredens, … Wie honger of dorst krijgt kan terecht bij de verschillende foodtrucks en de bar”.

“We zijn erg trots op de realisatie van het Leietheater. Hiermee gaat een droom in vervulling die sinds 1968 leeft in onze stad. Vanaf september kan iedereen genieten van het gevarieerde programma met niet minder dan 70 voorstellingen binnen een breed scala aan disciplines” stelt burgemeester Jan Vermeulen.

Bouw monumentale kartonnen poort – zaterdag 31 augustus, 12u. – 22u.

De Franse beeldende kunstenaar Olivier Grossetête ontwierp speciaal voor de opening van Leietheater, geïnspireerd door de lokale gebouwen en geschiedenis, een monumentale toegangspoort. Deze poort zal zaterdag 31 augustus gebouwd worden met honderden kartonnen dozen, kilometers plakband en vele helpende handen. Onder het motto “samen maken we de kunst”, nodigen we iedereen uit om mee te bouwen aan deze poort!

Radioshow met animatie – zaterdag 31 augustus,  15u. – 22u.

Ter ondersteuning van de bouwers voor de toegangspoort brengt Radio Tequila sfeer met muziek en een praatprogramma. Gasten die het komende seizoen te zien zijn in Leietheater lichten hun voorstelling toe. Lokale dansverenigingen krijgen de kans om zich uit te leven op een aangevraagde song. Iedereen die geïnteresseerd is kan zich hiervoor inschrijven via [email protected].

Johan Verminnen – 50 jaar Plankenkoorts – zondag 1 september, 14u30 – 16u30.

50 jaar geleden, in 1969, werd de piepjonge Johan Verminnen laureaat van ‘Ontdek de Ster’, een liedjeswedstrijd van de openbare omroep. ‘The Voice’ van toen, zeg maar. De rest is geschiedenis. Een erg rijkgevulde geschiedenis met talloze albums, concerten en prijzen. In 2017 pakte Verminnen uit met het live-album Plankenkoorts. En dat was de vonk voor zijn nieuwe tournee. Hij brengt samen met zijn excellente muzikanten zijn grootste successen, maar ook nieuwe liedjes. 

Kom samen klinken! Op de 50e verjaardag van zijn loopbaan en op de geboorte van het Leietheater. 

Tickets voor het optreden van Johan Verminnen kosten € 15 en zijn verkrijgbaar via www.leietheater.be/tickets

Na het optreden van Johan Verminnen is er nog meer spektakel: de kartonnen poort wordt neergehaald onder muzikale begeleiding van Die Verdammte Spielerei. 

Overige activiteiten 

Benieuwd om het Leietheater zelf te ontdekken? Dat kan op zaterdag tussen 15u. en 20u. en op zondag tussen 12u30 en 16u30.

Het hele feestweekend lang worden de bezoekers ondergedompeld in kunst. Zo kan je op zaterdag tussen 15 en 19u. en op zondag van 12u30 tot 16u30 bijvoorbeeld zelf je eigen totebag zeefdrukken of volksspelen spelen op het plein voor het theater.

Heb je intussen honger en dorst gekregen? De bar en verschillende foodtrucks staan tot jullie dienst op zaterdag tussen 12u. en 22u. en op zondag tussen 12u. en 20u.

Afsluitende activiteit – zondag 1 september, 16u30.

Het feestweekend sluiten we af samen met Die Verdammte Spielerei. Zij halen het kunstwerk van Olivier Grossetête onder muzikale begeleiding naar beneden. Alle kinderen groot en klein, mama’s en papa’s, sympathisanten, vrijwilligers, … zijn welkom op het plein voor Leietheater voor een emotioneel afscheid van de monumentale toegangspoort.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...