Gratis ontbijt voor fietsers op Wereldfietsdag

Op vrijdag 3 juni, de Internationale Wereldfietsdag, krijgen alle fietsers (schoolgaande kinderen, jongeren, pendelaars) een gratis ontbijt aangeboden, van 7.30 tot 8.30 uur ter hoogte van het Sint-Poppoplein.

“In april 2018 riep de algemene vergadering van de Verenigde Naties 3 juni uit tot ‘Internationale Wereldfietsdag’. Deinze is de enige stad die driemaal verkozen werd tot fietsstad: in 2015, 2018 en 2020. we willen de beste fietsstad van België worden met onze droom: de fiets als eerste keuze voor functionele verplaatsingen tot vijftien kilometer. Dit doen we door de fiets een belangrijke plaats te geven in het beleid. We helpen fietsers onder andere door de realisatie van fietsbruggen, tunnels, betere fietspaden en veiligere fietsnetwerken. Op de Wereldfietsdag is er een applausactie van de fietsersbond voorzien in de Peter Benoitlaan. De stad voorziet een extraatje voor alle fietsers in de vorm van een ontbijt op het Sint-Poppoplein, tussen 7.30 en 8.30 uur” klinkt het bij burgemeester Jan Vermeulen.

“De fiets biedt heel wat voordelen, zowel voor kinderen en jongeren, ouders als voor het milieu. Fietsen is gezond, goedkoop en milieuvriendelijk. Jong geleerd is oud gedaan, we vinden het belangrijk om kinderen te stimuleren om de fiets te gebruiken voor hun verplaatsingen. Daarom voorziet de jeugddienst lekkere koffiekoeken, chocolademelk en fruitsap en zorgt ze voor de nodige muzikale omkadering om er een klein fietsfeest van te maken” vervolgt schepen van jeugd Rutger De Reu.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...