Er is terug koers in Deinze

Op zondag 17 juli is er terug koers in ons Deinze, Baloise ladies tour slaat zijn tenten op voor de start en finish in Deinze.

De laatste dag van de achtste editie van de Baloise Ladies Tour heeft plaats in Deinze, de enige rittenwedstrijd voor de wereldtop in het vrouwenwielrennen die tegelijk Nederland en België doorkruist. De wedstrijd werd bovendien opgewaardeerd van een vier- naar een vijfdaagse en geldt voor tal van rensters als een ultieme voorbereiding op de hernieuwde ‘Tour de France’ voor vrouwen die één week later van start gaat in Parijs.

Sfeerbeeld Danilith koerse

Het wordt voor de Belgische en Nederlandse rensters alvast een grote uitdaging om zich te meten in dit gezelschap met 23 verschillende nationaliteiten. Vice-Belgische kampioene Fien Van Eynde, Amber Aernouts, Senne Knaven, Sara Van De Vel, Marthe Goossens, Nathalie Bex, Mieke Docx en Julie Sap zijn er op uit om deze unieke kans met beide handen aan te grijpen.

De ploegen die aan de Baloise Ladies Tour deelnemen en ook de Tour zullen rijden zijn de World Tourploegen Trek-Segafredo, Team DSM, Liv Racing, Human Powered Health, de continentale ploegen Parkhotel Valkenburg, Plantur-Pura, Le Col-Wahoo, AG Insurance-NXTG, Arkea Pro Cycling Team en Stade Rochelais-Charente Maritime. Het lijstje met deelnemende ploegen aan de Baloise Ladies Tour wordt vervolledigd met de continentale ploegen Lotto Soudal Ladies, Multum Accountants Ladies Cycling Team, Team Coop-Hitec Products, Bepink, Aromitalia, IBCT, Bingoal-Chevalmeire-Van Eyck Sport, Massi Tactic Women Team, GT Krush Tunap, Atom Deweloper, Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini en de clubploegen Isorex-No Aqua, Keukens Redant Cycling Team, S-Bikes Doltcini en WV Schijndel.

Sfeerbeeld Danilith koerse

Het parcour loopt via de markt van Deinze naar Nevele, Landegem, Merendree om zo terug te keren naar Deinze. Parcour details vind je hier terug –> https://www.baloiseladiestour.com/nl/wedstrijden#

De wedstrijd kan hier live gevolgd worden –> https://live.baloiseladiestour.com/rooms/deinze-deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...