Barbara Wiernik opent cultuurseizoen van De Plaats

De Plaats in Deinze organiseert o.a. concerten in laagdrempelige, gezellige café-setting. Op 23 september ontvangt De Plaats de Brusselse zangeres Barbara Wiernik, in het gezelschap van een prachtig Belgisch ensemble. Lore Maegerman van De Plaats belooft een betoverende aftrap van een nieuw, bruisend seizoen.

Foto aangeleverd door De Plaats

Sinds meer dan een jaar kan je in De Plaats, Kalkhofstraat 26B, terecht voor een drankje en meer op woensdag, vrijdag en zaterdag. Daarnaast gaan er ook inclusieve muzikale en beeldende ateliers voor kinderen door en is er een gevarieerd cultureel aanbod. Op vrijdagavonden kan je er iets kleins eten en regelmatig een portie live muziek meepikken. “Omdat we zoveel mogelijk kunst zo dicht mogelijk bij zoveel mogelijk mensen willen krijgen, is de muziek op vrijdag vaak gratis”, zegt Lore Maegerman, die samen met haar man Paul De Clerck de programmatie verzorgt. “Helaas lukt dat niet altijd, omdat we een kleine vzw zijn, met beperkte middelen, en wij ook elke professionele muzikant correct willen vergoeden.”

Om het seizoen af te trappen nodigden Lore en Paul de Brusselse jazz-zangeres Barbara Wiernik uit. “Zij komt haar nieuwste CD ‘Ellipse’ voorstellen. De songs op die CD vormen samen één doorlopend verhaal. Betoverend mooi, niet alleen dankzij de prachtige teksten en de ongelofelijke stem van Barbara Wiernik, maar ook door haar samenwerking met een heel bijzonder ensemble: cello, klarinet & basklarinet en marimba & vibrafoon.

Een combinatie die wij zelf nog nooit eerder tegenkwamen.” De muzikanten, waaronder slagwerker Bart Quartier, zijn stuk voor stuk toppers in de Belgische jazz. “Gratis wordt deze aftrap dus helaas niet”, zegt Lore. “Wel geven we, zoals steeds, 50% korting op de ticketprijs aan studenten van KADE, onze rechtstreekse overbuur. Op die manier kunnen we ons steentje bijdragen in het opentrekken van de wereld van jongeren die zelf in de muziek willen duiken.” Daarnaast werkt De Plaats voor betalende concerten, lezingen e.a. vanaf nu met een flexibele ticketprijs: wie zelf voldoende middelen heeft en vindt dat ook mensen met minder middelen toegang moeten krijgen tot cultuur, kan kiezen voor een duurder steunticket. En zoals bij alles wat De Plaats organiseert, krijgen mensen met betaalmoeilijkheden gratis toegang, ongeacht de ticketprijzen.

Lore: “Met het nieuwe ticketsysteem hopen we op termijn tot goedkopere tickets te komen voor iedereen, zonder onderscheid.” Wil je deze warme plek zelf ontdekken? Boek dan je ticket voor vrijdag 23 september via Facebook (DePlaatsDeinze) of de website van het Rariteitenkabinet: www.rariteitenkabinet.org/agenda. Ook gewoon ter plekke, vooraf of op de avond zelf, kan je een ticket krijgen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...