Voedselbossen: film op 20/4 en rondleiding op 27 april

Waar moet het naartoe met de landbouw op onze planeet? Kunnen voedselbossen bijdragen tot een oplossing?
Voedselbossen zijn momenteel heel actueel.  Her en der in onze regio lopen er initiatieven voor de aanleg van een voedselbos, soms de grootte van een gewone tuin, soms ook meer dan 4 ha zoals in het Eetbos in Petegem-Deinze. Over dit thema organiseren Velt Leieland, Natuurpunt tussen Leie en Schelde en Milieufront Omer Wattez Leievallei binnenkort twee activiteiten.

1. Filmvoorstelling Food Forest
Op donderdag 20 april 2023 is er in het Leietheater van Deinze een filmvoorstelling gevolgd door een panelgesprek.  In Food Forest  schetst landschapsarchitect Louis De Jaeger hoe voedselbossen gemeenschappen reanimeren, landbouw duurzaam maken, de opwarming van de aarde tegengaan en toch een overvloed aan eten produceren.
Deze film is een ontdekkingstocht langs de geheime tuinen van voedselbospioniers. Een boeiende reis leidt langs pioniers en voorbeelden, van stadsjungles tot helende projecten in psychiatrische instellingen.
Aansluitend op de film is er een panelgesprek waar vragen uit het publiek beantwoord worden door 3 voedselbospioniers uit de streek met Piet Moerman van Eetbos Deinze, Bert Dhondt van Het Voedselbos in Nokere en Rik Calus van De Smaakboerderij in Gottem.
Aanvang om 20 u. Tickets aan 8 EUR zijn te verkrijgen via www.leietheater.be  . 

2. Rondleiding Eetbos Deinze
Op donderdag 27 april 2023 is er een rondleiding in het Eetbos Deinze. Tijdens de rondleiding leren we hoe een voedselbos werkt en ontdekken we welke verassende gewassen je kan er zoal kan kweken. We maken kennis met methodes om voedsel te produceren die landbouw en natuurontwikkeling laten samengaan. Geniet ook van de inspirerende omgeving! Er wordt afgesloten met een drankje en gelegenheid om na te praten.
Wil je graag kennismaken met een voedselbos in de praktijk, schrijf je dan snel in voor de rondleiding bij Eetbos Deinze. Het aantal plaatsen is beperkt.

Aanvang om 19 u, einde om 21u30. Deelnameprijs: 10 EUR.
Adres: Eetbos Deinze, Petegem aan de Leie, Kakelstraat 26.
Vooraf inschrijven voor de rondleiding is verplicht via www.natuurpunt.be  via de rubriek “Activiteiten”.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...