Deinze Industrie maakt podcast en radioprogramma over ondernemers, samen met Radio Tequila

Deinze Industrie, de ondernemerskoepel van alle bedrijven in Deinze,  wil structureel bedrijven in Deinze onder de aandacht brengen van burgers.

Het is van belang dat inwoners van Deinze weten welke bedrijven ze kunnen vinden dicht bij huis, waar vaak zeer interessante jobs worden aangeboden.

Daarom is 2 jaar geleden de rubriek ‘Ondernemers’ ontstaan in het stadsmagazine D17. Maandelijks wordt een bedrijf in de kijker gezet.

Maar vanaf juni 2023 wordt de rubriek uitgebreid en wordt, naast het artikel, nu ook een podcast en een radioprogramma op Radio Tequila gebracht.

Coördinator van Deinze Industrie vzw Yannic Demeyer licht toe: “Een jaar geleden waren we al gestart met een podcast, gemaakt door het productiehuis C-More, maar wegens herlokalisatie van het bedrijf van Deinze naar Zellik, viel dit project stil.

Daarom stelde ik de vraag aan Radio Tequila of we samen konden werken en zij waren direct enthousiast. Radio Tequila beschikt over de apparatuur en kennis om podcasts en radioprogramma’s te maken.”

Er zijn nu reeds 4 podcasts ingeblikt.

Concreet zal bij elke Ondernemersrubriek in D17 via een QR-code een podcast over de ondernemer achter het bedrijf kunnen beluisterd worden. 

De geschreven rubriek zelf biedt de basis, in het podcastverhaal kan er uitgebreider ingegaan worden op diverse thema’s en kan de lezer/luisteraar dus nog een beter beeld krijgen van het bedrijf en de mensen achter het bedrijf.

En tot slot, om nog meer mensen te bereiken, wordt van de opnames een radioprogramma gemaakt: ‘Sterke Stemmen in Ondernemend Deinze’.

Via Radio Tequila kan dat programma elke 4de vrijdag van de maand tussen 11 uur en 12 uur beluisterd worden.

Het stadsmagazine wordt 9 keer per jaar verspreid in alle 18.000 bussen in Groot-Deinze. In de volgende D17 die op 19 juni 2023 in de brievenbussen valt, zal de eerste podcast vermeld worden.

Radio Tequila zendt uit van Gent tot Kortrijk en van Aalter tot Oudenaarde – via de frequenties Deinze 106.2FM en Aalter 107.8FM.

Deinze Industrie hoopt met deze versterkte communicatie bedrijven in Deinze nog beter kenbaar te maken.

Informatie: Deinze Industrie vzw – coördinator Yannic Demeyer – [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...