Hendrik Vos, politicoloog en professor, is in de ban van Europa

Op donderdag 30 november nodigt de stedelijke werkgroep verbroedering Rheinbach politicoloog en professor Hendrik Vos uit voor een lezing over Europa. Zowel de ontstaansgeschiedenis als de huidige uitdagingen komen aan bod. Iedereen is van harte welkom in zaal De Rekkelinge om 20 uur. 

“Deinze is sinds 1982 verbroederd met de Duitse stad Rheinbach” vertelt Sophie De Baere, voorzitster van de werkgroep. “De huidige relaties tussen beide steden gaan terug op een zakenrelatie van twee betonfabrikanten, een gemeenteraadslid van Rheinbach en de voormalige burgemeester van Deinze Ernest Van De Wiele. De stedelijke werkgroep verbroedering onderhoudt en bevordert de vriendschapsbanden.”

“De oorspronkelijke verbroedering is ontstaan in de geest van de Europese eenmaking en we willen met de Stad die gedachte ook bevestigen. Nu de oostelijke grens van Europa door het conflict tussen Oekraïne en Rusland onder druk komt, is het meer dan ooit van belang om die Europese gedachte van samenwerking en broederlijkheid duidelijk te maken, ook aan onze jeugd”, zegt Rutger De Reu, schepen bevoegd voor verbroedering. “Daarom nodigen we samen met de scholen van Deinze op donderdag 30 november politicoloog en professor Hendrik Vos uit voor een lezing over Europa. In de namiddag zal hij voor de schoolgaande jeugd spreken, maar ‘s avonds is iedereen welkom.”

Hendrik Vos neemt je mee op reis door het continent en vertelt je alles over de rijke onstaansgeschiedenis. De Europese eenmaking doorliep een traject met grillige lijnen en vol onverwachte kronkels, ze ontstond stap voor stap, zonder draaiboek of breed gedragen plan. Ook de huidige uitdagingen (energie, oorlog en klimaat) komen aan bod in deze boeiende lezing.

Dompel je onder in Europa met deze ervaren gids!
Praktisch:
Datum: 30 november 2023
Locatie: De Rekkelinge, Desiré Delcroixstraat 1 C, 9800 Deinze
Deuren open: 19.30 uur
Start lezing: 20.00 uur
Prijs: 5 euro te bestellen via www.deinze.be/hendrikvos

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...