Speeddate voor 60+ in Deinze

Lokaal dienstencentrum Zeventiendorpen en Leiepoort Campus Sint-Theresia organiseren op vrijdag 26 april voor het eerst een speeddate voor 60-plussers. Ze hopen dat er op die manier nieuwe vriendschappen -of meer- kunnen ontstaan. Deelnemen kost 6 euro. In de prijs zijn drie drankjes inbegrepen. Omdat de plaatsen beperkt zijn tot twaalf vrouwen en twaalf mannen, is vooraf inschrijven verplicht.

Single inwoners van Deinze worden op 26 april van 13 uur tot 15.30 uur warm onthaald in de nieuwe polyvalente zaal van Leiepoort Campus Sint-Theresia. De klas van 5 Basiszorg en ondersteuning werkte samen met Lokaal Dienstencentrum Zeventiendorpen een speeddate uit voor personen van 60 jaar en ouder. 

“Het aantal alleenstaanden groeit en zal de komende jaren nog meer toenemen” vertelt Conny De Spiegelaere, schepen bevoegd voor senioren. “Dat is ook het geval in onze stad, waar er vooral veel alleenstaande senioren wonen. Het Lokaal Dienstencentrum wil eenzaamheid zo goed als mogelijk bestrijden. Vaak krijgt het mensen over de vloer die op zoek zijn naar nieuwe contacten. Een bezoek brengen aan Zeventiendorpen is een stap in de goede richting, maar voor velen blijft het een drempel om een gesprek aan te knopen met anderen. Via dit initiatief willen we de mensen een duwtje in de rug geven.”

Verloop van de speeddate

Om praktische redenen streven we naar een evenwicht van twaalf mannen en twaalf vrouwen. De vrouwen nemen plaats aan een tafeltje en blijven de hele tijd zitten terwijl de mannen van tafel tot tafel gaan voor een gesprekje van ongeveer 6 minuten. Wanneer iemand een of meerdere gesprekspartners beter wil leren kennen – en dit is wederzijds – dan brengen wij ze na het evenement met elkaar in contact. 

Praktisch

De speeddate vindt plaats op vrijdag 26 april van 13 uur tot 15.30 uur in de nieuwe polyvalente zaal De Kuip in Leiepoort Campus Sint-Theresia, Gentpoortstraat 37 in Deinze. Deelnemen kost 6 euro. In de deelnameprijs zijn drie drankjes inbegrepen. Omdat de plaatsen beperkt zijn, is vooraf inschrijven verplicht.

Dat kan telefonisch of per mail via Zeventiendorpen: 09 387 82 80 – [email protected].

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...